De vier sets zagen er wat spelverloop betreft redelijk hetzelfde uit. Foto: Arnold Hilberink.
De vier sets zagen er wat spelverloop betreft redelijk hetzelfde uit. Foto: Arnold Hilberink.

WVC H1 pakt broodnodige punten

  Sport

door Hans Gelten

De voorlaatste wedstrijd van Weghorst Makelaardij WVC Volley H1 in derde divisie A werd afgelopen zaterdag gespeeld. De mannen van WVC Volley moesten een uitwedstrijd spelen tegen Twente'05 H1.

WIERDEN - Deze tegenstander staat momenteel zevende in de competitie en heeft niet veel meer om voor te spelen dan de eer om de wedstrijd te winnen. De thuiswedstrijd leverde in Wierden vlak voor kerst één van de betere en mooiere partijen van dit seizoen op, toen met 3-1 werd gewonnen. Twente'05 H1 is inmiddels afgezakt (zij stonden toen nog derde), dat heeft te maken met blessures. Vooraf was al duidelijk dat directe concurrent Orion voor de tweede plaats de druk er flink op had gezet door de uitgestelde wedstrijd tegen Time-Out knap te winnen en vervolgens ook eerder op de dag de winst te pakken. Opdracht vooraf is duidelijk: winnen, geen sets verliezen zodat bij de volgende wedstrijd de opdracht makkelijker zal zijn en met een voltallige selectie moet dit lukken.

Maar tussen gedachte en werkelijk zit een behoorlijk groot gat. Al snel werd duidelijk dat we deze wedstrijd alleen maar tegen onszelf zouden kunnen verliezen, maar ook dat het moeilijk is om dezelfde beleving en scherpte als de week ervoor tegen DIOS naar boven te krijgen. Toegegeven, daar was de tegenstander, sporthal en ambiance ook niet echt naar, maar dit kun je niet als excuus aandragen. WVC Volley speelde in een automatisme dat aanvoelde als een verplicht nummertje. Weinig beleving, weinig sfeer en zoeken naar het juiste ritme, tegen een tegenstander die het voornamelijk moest hebben van één goede speler. De andere spelers van Twente'05 waren niet bij machte om echt druk te zetten bij WVC. De voornaamste sterkte lag bij Twente'05 bij de opslag en het lukte ze dan ook aardig om de pass bij WVC te ontregelen.

De vier sets zagen er wat spelverloop betreft redelijk hetzelfde uit: WVC Volley speelde zakelijk of verplicht, pakte elke set een ruime voorsprong, en wist deze aan het einde vervolgens weer makkelijk te verspelen. De eerste set ging bij 21-21 de knop weer om en werd met 22-25 gewonnen. De tweede set rook Twente'05 bloed, kreeg het team vijf setpunten, maar was het wederom WVC die aan het langste einde trok: 30-32. De derde set was een uitzondering, want deze werd, na een lange service-serie van Jaroslaw Sobczynski, gewonnen met 14-25. Inmiddels was al wel duidelijk dat DIOS zijn wedstrijd tegen Harambee 'gewoon' heeft gewonnen en dus kampioen is geworden. De vierde set was wel weer slap: een duidelijke voorsprong werd te eenvoudig verspeeld en dit keer kreeg Twente'05 wel loon naar werken: 29-27.

Al met al een 3-1 winst en vier belangrijke punten. Aardig detail is dat WVC Volley 109 punten heeft gescoord in vier gespeelde sets, toch een aardig gemiddelde per set.

Volgende wedstrijden
Deze week worden er twee wedstrijden gespeeld, die met recht finales zijn te noemen. Zaterdag, op SuperSaturday, is de laatste competitieronde tegen uitgerekend Orion H3, de directe concurrent voor de tweede plaats en het recht op P/D wedstrijden. Maar eerst aankomende donderdag 11 april, dan is de halve bekerfinale in sporthal 'n DikkenTegenstander is SV Dynamo Apeldoorn H3, en zij staan momenteel met 91 punten eerste in de derde divisie B. De wedstrijd begint om 21.15 uur. Aanmoediging bij deze belangrijke wedstrijd is van harte welkom.

Meer berichten