Het team speelt op zaterdag 6 april uit tegen Twente '05 H1 en op 11 april thuis tegen SV Dynamo Apeldoorn. Foto: Arnold Hilberink.
Het team speelt op zaterdag 6 april uit tegen Twente '05 H1 en op 11 april thuis tegen SV Dynamo Apeldoorn. Foto: Arnold Hilberink. (Foto: Arnold Hilberink )

Week van WVC Volley H1 kent twee gezichten

  Sport

door Hans Gelten

Weghorst Makelaardij WVC Volley H1 moest afgelopen week twee keer aan de bak. Op woensdag was de verzette uitwedstrijd tegen Webton Hengelo H2 en op vrijdag de wedstrijd tegen koploper DIOS H1 kwam op bezoek in Wierden.

WIERDEN - De wedstrijd tegen Webton bleek voor WVC volley uiteindelijk een bijzonder slecht te worden. De start in de eerste set was voortvarend en een ruime voorsprong werd gepakt: 13-20. Wat volgde kan alleen omschreven worden als collectief falen. Webton Hengelo H2 begon aan twee service-reeksen waaruit bleek dat werkelijk geen speler bij WVC goed in z'n vel zat. Passing bleef weg of steken, Peter Oosterhuis, vaak een stabiele en bepalende factor, kon het spelverdelend niet oplossen en dreigende midspelers Jarek Sobszynski en Daniel Brouwer mistten ook de scherpte. Ook stabiele factor Rik Buijse of coach Arjan Heuver wisten het tij niet te keren: 25-21 verlies. Het zou het begin zijn van een moeizame en frustrerende avond. De tweede set kende een behoorlijke opleving en werd gewonnen met 14-25 winst. Maar in de derde set was het weer achter de feiten aanlopen: 25-23 verlies. De vierde set werd vervolgens wel weer met hangen en wurgen gewonnen (21-25), maar het slotakkoord was toch weer voor Webton. De wedstrijd werd met 3-2 verloren.

Op vrijdag speelde H1 tegen koploper DIOS is een hele efficiënte ploeg. De eerste set werd gestart met Daniel Brouwer en Jarek Sobszynski op mid, Hans Gelten en Ruben de Koeijer op buiten, Rik Buijse op dia en Peter Oosterhuis als spelverdeler. De thuisploeg schoot als een pijl uit de startblokken in een set waarin alles klopte: passing was perfect, set-ups lagen ideaal en dreiging op mid en dia sky-high. Daarnaast klopte ook de verdediging, maar vooral ook de blokkering. Via een 6-1 vliegende start werd binnen mum van tijd een voorsprong van 20-9 gepakt. De sterke kanten van DIOS werden volledig ontrafeld. 25-11 winst voor WVC.

De tweede set ging verder met dezelfde spelers, maar het hoge niveau kon niet worden vastgehouden. DIOS startte weer opnieuw en ging met frisse moed het veld in. Deze instelling loonde zich, ook omdat WVC de druk niet kon handhaven: 3-8. WVC kwam niet meer onder de servicedruk van DIOS uit, kon daardoor moeilijk scoren mede door de goede verdediging van de gasten, en kon geen vuist meer maken: 14-25 verlies.

In de derde set ontwikkelde de wedstrijd zich tot een enerverende confrontatie tussen twee aan elkaar gewaagde teams. DIOS had halverwege een kleine voorsprong: 12-15. Twee servicebeurten van Daniel Brouwer en Peter Oosterhuis zorgden dat WVC boven de 20 het beste in zich naar boven haalde: 25-21 winst.

Ook de vierde set kende dit verloop. Beide teams gingen vol voor de winst: wederom pakte DIOS het initiatief op het scorebord, maar kon WVC blijven aanklampen. Dit veranderde toen de licht-geblesseerde Arnold Hilberink in het achterveld zijn waarde liet zien als vervanger voor Jarek Sobszynski. Zijn service (en verdediging) veranderde een kleine achterstand (16-18) in een kleine voorsprong: 20-18. Ook nu werd het beste spel voor boven de 20 bewaard en viel spelverdeler Peter Oosterhuis op door verrassende en doeltreffende keuzes. De laatste, bevrijdende klap viel door Rik Buijse: 25-22. De wedstrijd werd gewonnen met een zoete overwinning van 3-1 op DIOS.

Volgende wedstrijden
Zaterdag 6 april speelt H1 uit tegen Twente '05 H1 en daarna op Super Saturday in Wierden, de directe confrontatie tegen concurrent Orion. Tussendoor speelt WVC ook nog op 11 april de halve finale in de beker. Tegenstander is SV Dynamo Apeldoorn H3. De wedstrijd is om 21.15 uur bij sporthal 'n Dikken in Wierden.

Meer berichten