Jeffrey de Nooijer van KHC Kampen en Dylan Siemerink van Enter Vooruit. Foto: Henk Pluimers.
Jeffrey de Nooijer van KHC Kampen en Dylan Siemerink van Enter Vooruit. Foto: Henk Pluimers. (Foto: Henk Pluimers)

Wederom pijnlijke cijfers voor Enter Vooruit

  Sport

door Jan Scholten

Met gemiddeld drie doelpunten per duel tegen, mag de verdediging van Enter Vooruit met geen mogelijkheid beschouwd worden als een granieten defensief bolwerk. De afweer van de Enternaren grossierde afgelopen zaterdag weer eens in persoonlijke flaters. Het was dan ook niet verwonderlijk dat K.H.C. uit Kampen met een 5-2 zege in de achterzak, na 90 minuten voetbal richting kleedlokaal trok.

ENTER - De miserie in het Enterse kamp begon al na drie minuten. Een veel te zachte terugkopbal op doelman Teun Nijhof was een prooi voor K.H.C.-vleugelspits Karim Gabara. De Kampenaar dankte de gehele zwart-witte gemeenschap hartelijk en liep de bal simpel in het doel, 1-0. E.V. kwam die vroege tik ook de hele wedstrijd niet meer te boven. Zonder de geschorste routiniers Ron Smit en Wim Oosthoek was de regie in de Enterse gelederen volkomen zoek. De jonge referee K. Weever uit Vorden (die haalde gaandeweg de strijd de gramschap van heel Enter over zich heen) zag in een vooropgezette Kampense duikeling zowaar een strafschop. Toen doelwachter Teun Nijhof de pingel uit zijn hok ranselde liet de scheidsrechter, na eerst de treffer te hebben goedgekeurd, zich overrulen door een op 20 meter afstand bivakkerende assistent. Ook de hernieuwde strafschop stopte Nijhof, maar toen was spits Jeffrey de Nooijer attent om in de rebound de knikker alsnog over de doellijn te duwen, 2-0. Een minuut verderop miste de ganse zwart-witte defensie uiterst knullig de bal en mocht K.H.C.-spits De Nooijer opnieuw afdrukken, 3-0. Van ellende waren alle plooien in het aangezicht van E.V.-coach Peter Schulte op dat moment al bij elkaar gekropen, maar er kwam een vleugje hoop bij de oefenmeester terug toen Dennis Bolink, een paar minuten voor wisseling van speelhelft, een loepzuivere pass van Henri Knol, weergaloos over keeper Roy van Dijk in de netten pegelde, 3-1. Met het wat betere gevoel van die treffer had zwart en wit naar het kleedlokaal kunnen trekken, maar een handvol seconden later verkeek E.V. zich weer eens op een verre pass uit het Kamper achterland en stond er tijdens theetijd zowaar een hatelijke 4-1 op de borden.

Na de hervatting, met een donderspeech, waarin geen woord uit de Franse taal te vinden was, van Schulte achter de kiezen, leek Enter Vooruit zowaar uit een ander vat te gaan tappen. Al rap kwamen de Enternaren dichterbij. Jesse Pultrum zette de zaak op het middenrif in de verf, Henri Knol was de volgende schakel in een fijne aanvalsopbouw en Mark Breukink stond aan het kanon, 4-2. Hoop in de harten van alles was Enternaar was. Maar die kortstondige hoop vervloog net zo rap als ie gekomen was.

Bij een hoekschop ging eerst sluitpost Teun Nijhof in het luchtledige grabbelen, wilde de zaak nog rechtzetten, maar werd overduidelijk aan zijn groene keepersshirt vastgehouden door een Kampenaar. Arbiter Weever was horendoof voor alle Enterse protesten en het eindverdict stond op het scorebord, 5-2. Dat in de slotfase Jesse Pultrum z'n tweede gele karton (en dus inrukken) kreeg voorgehouden (na wat té nadrukkelijk protest bij de leidsman) kon er allemaal nog wel bij. Met nog zes finales voor de boeg, wellicht tijd om in het Enterse kamp de koppen eens bij elkaar te steken om met elkander een afdoende remedie te vinden voor de rits aan tegengoals die nu al als een loden last achter de naam van E.V. op de ranglijst prijken.

Meer berichten