Foto: Jan van den Noort.
Foto: Jan van den Noort. (Foto: Jan van den Noort)

WVC Volley dames 1 feliciteert Sudosa-Desto Assen met kampioenschap

  Sport

door Myrthe Maris

WVC Volley Dames 1 speelde afgelopen zaterdag tegen de nummer 1 Sudosa-Desto D1 uit Assen. Om 17.00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven. De dames uit Assen konden vandaag kampioen worden als ze een aantal punten binnen wisten te slepen tegen, het de laatste weken goed spelende, Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1. De Wierdense dames weten hoe het is om een kampioenswedstrijd te spelen, maar dit seizoen bekijken ze de kampioenswedstrijd toch vanaf de andere kant.

WIERDEN - Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1 startte goed aan de wedstrijd. De pass lag goed, waardoor spelverdeelster Loes Boone haar aanvalsters goed kon bedienen. Aan het begin van deze set ging het gelijk op. Dit wisten de dames uit Wierden tot halverwege de eerste set vast te houden (12-12), maar daarna nam Sudosa-Desto D1 het initiatief. Ze serveerden goed, waardoor de passlijn aan Wierdense kant onder druk kwam te staan. WVC Volley verloor de eerste set met 18-25.

Nu is de vraag wat er gezegd moet worden over set 2 en 3. De dames uit Wierden leverden weinig servedruk, brachten de pass niet, scoorden niet, zorgden niet voor enthousiasme, enzovoort. Kortom: het liep niet. Sudosa-Desto D1 daarentegen leverde wel servedruk en zette het team van trainer Frank van den Noort onder druk. De dames uit Assen maakten de punten en gaven WVC Volley dames 1 eigenlijk geen kans. Zowel set 2 als set 3 werd door Assen gewonnen met 25-12. Een 3-0 voorsprong betekende het kampioenschap voor Sudosa-Desto D1. Volgens WVC Volley ook zeker de terechte kampioen van dit seizoen. De dames uit Wierden feliciteerden het team uit Assen dan ook van harte met het behalen van deze mooie titel.

Er moest natuurlijk nog een set gespeeld worden en de dames uit Wierden dachten deze set misschien toch nog een beetje goed volleybal te kunnen laten zien. Toen ze echter in de gaten kregen dat de opstelling niet juist was, wat natuurlijk precies paste in het beeld van de wedstrijd, was ook dit doel eigenlijk meteen vervlogen. De laatste set eindigde dan ook in 25-12.

De dames uit Wierden gaven Sudosa-Desto dames 1 een feestelijk pakketje met onder meer  (kinder)champagne, verlieten snel de sporthal en hadden gelukkig nog een vertroostend uitje ter afsluiting, namelijk een bezoek aan de McDonalds. Zo is de dag voor WVC Volley dames 1 toch nog een beetje goed gekomen. Ze mogen nu twee weken bijkomen van deze belabberde wedstrijd en mogen 6 april om 18.00 in Rossum hopelijk weer hun eigen spelletje laten zien.

Meer berichten