Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Freeimages.com)

SVZW steeds verder in de problemen

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

In Apeldoorn stond de wedstrijd tegen CSV op de rol, voor SVZW traditioneel een lastige uitwedstrijd daar op sportpark Orderbos en zeker dit keer, want ook de gastheren hadden de punten hard nodig om niet in de gevarenzone te geraken.

APELDOORN / WIERDEN - Al in de tweede minuut mocht Maarten Boeve namens de thuisclub een corner nemen, het schot van Steven van Es bleek een afzwaaier en kon SVZW aan aanvallen gaan denken. Het schot van Joshua ter Avest in de zesde minuut was naast. Aan de andere kant miste Maarten Boeve een grote kans, het bleef bij slechts een doeltrap.

Een overtreding op Maikel Lange kostte SVZW-middenvelder Robert de Jong een gele kaart en de vrije trap van rechts door Joshua ter Avest even later werd door aanvoerder Deniz Sahbaz richting het vliegveld van Teuge gelanceerd. De gasten probeerden het wel, zeker in het eerste bedrijf, maar waren ongelukkig in de afwerking. Na een bijna een half uur spelen kreeg Yessin Maskoul geen penalty maar een corner, nadat hij even daarvoor na een prima opgezette aanval in de handen van CSV doelman Patrick Jansen schoot. Die kansen waren er wel degelijk, zoals in de 42e minuut toen Joshua ter Avest volkomen miste en verzuimde zijn ploeg daarmee kort voor rust op een 0-1 voorsprong te zetten. Namens CSV ontving ook Bastiaan van Laar van de warrig leidende scheidsrechter A.J.F. Midden de gele kaart en mocht vlak voor rust Maikel Lange nog een ruimhartig gegeven vrije trap nemen, maar miste. Stand voor de rust: 0-0.

Ontsnapping
Twee ongewijzigde elftallen verschenen na rust op het veld en vrijwel onmiddellijk na de aftrap ontsnapte SVZW aan de 1-0, kopte Maarten Boeve op de Wierdense lat en miste Bruce Schotman de opgelegde kans om de score te openen. Miraculeus genoeg bleef het 0-0, nadat de gasten tot drie keer toe door het oog van de naald gingen in amper drie minuten tijd. Daar had het team over hert geluk dus niet te klagen. Trainer Jeroen Burghout paste zijn eerste wissel toe in de 50e minuut door Sebastian van Leer te vervangen voor Jesse Perdon. Drie minuten daarna een koppoging van Frank Smit maar CSV-doelman Patrick Jansen pakte laconiek. In de 55e minuut greep SVZW-doelman Tim Sickman bepalend in en bediende Bas Woesthuis uit de goede tegenaanval Yessin Maskoul, die miste. Diezelfde Woesthuis kreeg wat later ook geel, onredelijk zwaar bestraft volgens velen en een minuut later kwam CSV dan toch op voorsprong na zwak verdedigingswerk van SVZW: 1-0.

Wissel aan beide zijden in de 66e minuut: trainer Philip Agteres verving middenvelder Joshua ter Avest voor aanvaller Maarten Jansen, bij CSV verdween Maikel Lange ten faveure van Richard van Beek. SVZW-rechtsback Lars Kamperman Leferink die constant opstoomde langs de zijlijn en de spitsen van puike voorzetten voorzag, maar er werd niet gescoord. Tweede wissel aan Wierdense zijde in de 81e minuut: Bas Woesthuis vertrok, Sten Knol kwam in het veld. Laatste wissels rond de 86e minuut: bij SVZW werd Dries Buimer vervangen door Matthijs Witten en bij CSV ging Jamarro Diks eraf voor Fedde Timmer. Hoewel in die slotfase nog bijna de 2-0 viel eindigde deze ontmoeting in een nipte 1-0 overwinning voor CSV en daarmee had Apeldoorn wat het wilde.

Voor SVZW eindigde dit treffen dus opnieuw in mineur en komt het team steeds dieper in de problemen waar het gaat om lijfsbehoud. Nog acht te gaan dus nog vierentwintig punten te verdelen. SVZW blijft strijden ook als deze week het sterke AZSV uit Aalten op bezoek komt op sportpark het Lageveld in Wierden, aanvang 14.45 uur.

Meer berichten