SVZW ging met een punt van het veld, daar er drie nodig waren. Foto: Henk Steen
SVZW ging met een punt van het veld, daar er drie nodig waren. Foto: Henk Steen (Foto: HENK STEEN)

Weer duur puntverlies SVZW

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

SVZW heeft in de wedstrijd tegen Buitenpost met 2-2 gelijkgespeeld. Het leek na 5 vijf minuten al goed te gaan toen Frank Smit zijn ploeg op 1-0 zette.

WIERDEN - Na die vroege treffer ging het spel redelijk gelijk op, was Yessin Maskoul in de elfde minuut dichtbij de 2-0 en diezelfde Maskoul dacht in de zestiende minuut de voorzet van collega Deniz Sahbaz binnen te koppen, maar zag zijn inzet fenomenaal gestopt door doelman Kevin van der Meulen. Vlak voor rust ontving Yessin Maskoul geheel onnodig een gele kaart (bal dom wegtrappen) en werd er niet meer gescoord in dat eerste bedrijf. De ruststand was 1-0.

Na de rust Yessin Maskoul terstond een mooie pass los op Deniz Sahbaz, wiens lob naast het Buitenpost belandde en leverde het schot van Frank Smit nog een corner op. Alweer pech voor de ploeg met de rode lantaarn in de vijfstigste minuut: Burak Basut kopte op de binnenkant van de paal, maar de bal verdween niet over de doellijn.

In de 69ste minuut viel de gelijkmaker.

Het moment van de wedstrijd volgde in de 88ste minuut toen de voorzet van Lars Kamperman Leferink op het hoofd van Deniz Sahbaz onberispelijk en onhoudbaar in de verre hoek werd binnengekopt: een beauty! 2-1 en toch ging het in die slotfase opnieuw mis, want in de 92ste minuut zag Rolf Dijk toch nog kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Niets bleef de thuisploeg ook dit keer bespaard. Daar waar iedereen op een driepunter gerekend had, moest de gifbeker opnieuw leeg gedronken worden door slechts een punt bij te schrijven.De eindstand 2-2 zet geen zoden aan de dijk en de zorgen worden met de week groter, ook al doordat directe concurrenten Deto en WHC beide wisten te winnen.

Volgende week wacht dan de uitwedstrijd in en tegen CSV Apeldoorn. Wie weet zit het ons eens een keertje mee in plaats van tegen.

Meer berichten