Kijk Jinthe Hengstman uit Wierden daar toch trots op het Amsterdamse podium staan.
Kijk Jinthe Hengstman uit Wierden daar toch trots op het Amsterdamse podium staan. (Foto: )

Prima karakteprestatie door Jinthe Hengstman

  Sport

Vijf deelnemers van karateschool Muga Mushin Ryu hebben meegedaan aan de Open Benelux Karate in Amsterdam. Met name Jinthe Hengstman uit Wierden leverde een uitstekende prestatie door in een poule van liefst 34 deelnemers de finale te halen in haar discipline kata. De eerste drie voorronde wedstrijden won ze overtuigd. Echter, in de eindstrijd verloor ze van de Luxemburgse kampioen Mia Reding nipt met 3-2.

WIERDEN - Helaas drongen de overige karateka's van Muga Mushin Ryu niet door tot de finales maar wisten Elisabeth en Norah wel een aantal wedstrijden te winnen. De wedstrijden zijn tevens meetmomenten voor de nationale selecties.

Het eerstvolgende toernooi is het Internationaler WW Cup in het Duitse Puderbach.

Dit kampioenschap in Amsterdam stond onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Het was een toernooi voor alle karatestijlen, zoals shotokan en shito ryu. Alle 180 aangesloten karatescholen in Nederland maar ook buitenlandse konden zich inschrijven. Er waren dertien landen vertegenwoordigd. Het toernooi had een predicaat A-niveau. In totaal streden zevenhonderd karateka's mee in de discipline's kata en kumite.

Meer berichten