Het weer was bar en boos en toch lukte het Enter Vooruit om de volle winst te pakken. Op de is Matthijs Rozemuller zijn tegenstander te slim af. Foto: Henk Pluimers
Het weer was bar en boos en toch lukte het Enter Vooruit om de volle winst te pakken. Op de is Matthijs Rozemuller zijn tegenstander te slim af. Foto: Henk Pluimers

Kleurloos Enter Vooruit gaat in tweede helft voluit

  Sport

door Jan Scholten

Met regen, hagel, sneeuw en een waterig zonnetje in de lucht plus een bijbehorende storm die over het Burgemeester Dekker sportpark in Dronten raasde, kon het alle kanten opgaan met Enter Vooruit. Het ging uiteindelijk de goede kant op.

ENTER - Een dramatisch spelend Enter Vooruit zorgde vóór de rust voor bedenkelijke gezichten aan Enterse zijde. Een eveneens tranentrekkend voetballend A.S.V. Dronten in het tweede bedrijf, deed het kwartje toch nog naar de zwart-witte kant vallen. Enter Vooruit vertrok in extremis óók nog met hallucinerende cijfers uit de polder: 1-4.

Bij Enter Vooruit zat er in de eerste drie kwartier geen enkele kleur in de dag. Nauwelijks uitgespeelde kansen van een vuurlinie die niet in beeld was, een dolend en waggelend middenveld en een defensie die zoveel ruimte weggaf dat het zenuwachtige tandengeklepper in de Enterse dug-out tot in Biddinghuizen te horen moet zijn geweest. Het was louter en alleen aan keeper Teun Nijhof te danken dat Enter Vooruit nog met enig hoopvol perspectief de rust in ging.

Na de 1-0 profiteerden Wout Velten en Henri Knol van Drontense laksheid bij een hoekschop (Ron Smit kopte Enter Vooruit uit de voorzet naar gelijke hoogte). Jesse Pultrum slingerde zich voorbij alles en iedereen, pegelde de bal op de paal, waarna Wim Oosthoek de terugspringende bal in het groen-witte dak van het doel joeg: 1-2.

In plaats van spijkers met koppen te slaan, liet Enter Vooruit de groenhemden opnieuw in de wedstrijd komen en kon A.S.V.D. nog op jacht naar een gelijkmaker. Invaller Mark Breukink hielp met een gouden invalbeurt ervoor dat men toch nog vrij kon doorademen in het Enterse kamp. Teun Nijhof zorgde met z'n zoveelste redding dat een verwoestende uithaal van Maxim van der Meer via z'n vingernagels tegen de dwarslat spatte en in de tegenaanval kreeg Breukink de bal voor de eerste keer in z'n bezit en maakt 1-3.

Mark Breukink liet in de slotminuut nog even weten dat een hernieuwde basisplek met rood potlood op zijn kalender staat omcirkeld: 1-4.

Meer berichten