Het was een lastige wedstrijd tegen Volga, maar WVC H1 wist uiteindelijk alle sets te winnen. Eigen foto.
Het was een lastige wedstrijd tegen Volga, maar WVC H1 wist uiteindelijk alle sets te winnen. Eigen foto. (Foto: WVC Volley H1)

WVC Volley Heren 1 overleeft lastige wedstrijd tegen Volga H1

  Sport

door WVC Volley 

Weghorst Makelaardij WVC H1 moest vrijdag 8 maart spelen tegen Volga H1. Ze staan op de zevende plaats en hebben wisselende resultaten, maar onderschatting kan dodelijk zijn. Het doel was om de verloren wedstrijd in Garderen recht te zetten en ook om de druk wederom bij DIOS te leggen. Met een volledige selectie was het vertrouwen groot.

WIERDEN - De eerste set begon met Peter Oosterhuis op spel en Arnold Hilberink op diagonaal. Ruben de Koeijer en Rik Buijse stonden op buiten. Jarek Sobscynski en Daniel Brouwer waren de midaanvallers. Tijdens het inslaan werd duidelijk dat er scherp moest worden gespeeld met veel servicedruk om de harde aanval van de tegenstander te ontregelen. Deze opdracht werd direct volbracht met Daniel Brouwer op service: 6-0. Spelverdeler Peter Oosterhuis kon met enkele tweeslagen aanvallend een verschil maken. Een simpele overwinning in deze set met 25-14.

Hetzelfde spel ging in de tweede set door. Al snel was het 10-2 voor WVC. Deze voorsprong werd vastgehouden maar niet verder uitgebouwd: 13-18. Wel werd duidelijk dat Volga steeds beter in de wedstrijd leek te komen. Er volgde een serviceserie, waarbij hun twee sterke buitenaanvallers lieten zien gevaarlijk te zijn. Volga draaide de achterstand snel goed en pakte een kleine voorsprong: 20-21. Na ingrijpen van coach Arjan Heuver (Hans Gelten voor Ruben de Koeijer) was het zaak om in de wedstrijd te blijven. Dit pakte goed uit: setwinst met 25-23.

Volga in deze flow is een zeer moeilijke tegenstander. Het spel was verzorgd, de spelverdeler liet z'n waarde zien en de buitenaanvallers waren geactiveerd. De opstelling bij WVC veranderde met Wiljen Veldhuis op diagonaal, Hans Gelten op buiten (samen met Rik Buijse) en Arnold Hilberink op mid (samen met Jarek Sobscynski). Volga trok bij de servicesseries met 2-3 punten het initiatief na zich toe. Dit werd aan het eind zelfs uitgebreid: 19-23. WVC moest nu veerkracht tonen en won uiteindelijk met 26-24.

Volga begon moeizaam aan de vierde set. Hierdoor kreeg WVC een kleine voorsprong en dit werd vastgehouden. Volga bleef met hun sterke buitenaanval goed in het spel, waardoor hard gewerkt moest worden. Peter Oosterhuis bleef gelukkig goed en verzorgd spelverdelen, en ook deze set werd binnen gesleept: 25-20.

Het resultaat van de wedstrijd was een 4-0 overwinning tegen een lastige tegenstander. Met deze overwinning en de vijf punten wordt de druk bij DIOS gelegd en voorlopig met een voorsprong van vier punten de leiding in de competitie.

Meer berichten