Eigen foto.
Eigen foto. (Foto: Karateschool Muga Mushin Ryu)

Jinthe Hengstman behaalt eerste plaats in Drachten

  Sport

Karateschool Muga Mushin Ryu uit Enschede heeft onlangs met twaalf karateka's meegedaan aan de Open Friese Kampioenschappen in Drachten. Deelnemers uit heel Nederland in diverse leeftijdscategorieën streden hier om een podiumplek in de disciplines kata en kumite. De meeste deelnemers waarmee Muga Mushin Ryu de tatami betraden kwamen uit in de categorieën voor discipline kata (schijngevecht).

DRACHTEN  / WIERDEN - De Wierdense Jinthe Hengstman behaalde een prachtige eerste plaats in haar categorie wedstrijdsport 12-13 jaar. Zowel de voorrondes als de finales won ze al haar partijen met de maximale score. Met haar favoriete kata Gojushiho Sho wist zij ook dit keer weer flink indruk te maken. Sinds haar behaalde Nederlandse kampioenschap wordt ze nauwlettend in de gaten gehouden door scouts van Karate Bond Nederland. 

Ook in andere leeftijdscategorieën kata werd er gestreden om de podium plaatsen in de breedtesport. Zo was er een tweede plaats voor Casper Wijnhout en derde plaatsen voor Norah Wolff en Simon Vermaat. Bij de senioren behaalde Kirsten van Hutten een tweede plaats.

Later in de middag waren de kumitevechters aan de beurt. Na enkele spannende partijen konden Argen Panneflek en Colin Wilkinson tevreden huiswaarts keren met een zilveren medaille. Argen liet in zijn gewichtsklasse tot 62 kg 14-15 jaar zien met de besten mee te kunnen. Met een paar effectieve technieken wist hij flink wat punten te scoren. Met name zijn traptechnieken zijn sterk verbeterd. Echter in de finale kwam hij net iets te kort voor de overwinning. Colin maakte zijn debuut op 63 jarige leeftijd in de categorie 45+. Wat aangeeft dat je nooit te oud bent om te leren.

Meer berichten