SVZW Heren 2 wint van koploper.
SVZW Heren 2 wint van koploper. (Foto: Anoek Pattiasina)

SVZW Heren 2 verslaat koploper uit Rijssen

  Sport

door SVZW

De tot zover ongeslagen koploper in de poule, Risne Stars Heren 2, komt op bezoek in Wierden om het op te nemen tegen de runner-up, SVZW Heren 2. De Wierdenaren hebben slechts één wedstrijd verloren dit seizoen, dus winst tegen de Rijssense mannen zou de koppositie in de poule opleveren.

WIERDEN - De situatie voor beide teams is een flashback van twee seizoenen geleden, waarin Risne Stars in de laatste seizoenswedstrijd het kampioenschap wist te pakken. De rivaliteit tussen de streekgenoten wordt in deze laatste maanden van het seizoen opnieuw op de proef gesteld. Met nog vijf wedstrijden te gaan, zal SVZW nog twee keer tegen Risne Stars moeten spelen. De mannen uit Rijssen hebben echter een iets moeilijker schema, want zij moeten nog tweemaal tegen de nummer twee, drie en de nummer vier uit de poule.

SVZW ging de wedstrijd in met een voltallig, gedreven en gefocust team en werd het aangemoedigd met een vol publiek van supporters. Het eerste kwart ging gelijk op en bij een stand van 10-10 was het duidelijk dat het geen eenvoudige wedstrijd zou zijn. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar toch werd het eerste kwart afgesloten met een kleine voorsprong van 17-12 voor de thuisploeg. Het tweede kwart begon met een sterke comeback door de Rijssenaren, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken tot 20-20. Vanaf dat moment zette SVZW alle wapens op scherp en begon het team een flinke run te maken. Er volgde een periode waarin de strakke verdediging leidde tot knappe steals, en slim passwerk werd afgetopt met vele driepunters. De flow van SVZW, die mede door het fanatieke publiek op gang werd gezet, bracht het team naar een ruststand van 41-22.

Risne Stars zag in dat hun zone-verdediging geen effect had op hun tegenstander, dat goed aan het schieten was. Een omschakeling naar een man-to-man-verdediging was daarom ook geen verrassing. SVZW wist dat de heren uit Rijssen het initiatief moesten nemen om hun achterstand weg te werken. Hierdoor was de tactiek in de tweede helft om lange, geduldige aanvallen te spelen. De scores bleven in het derde kwart echter redelijk gelijk opgaan, waardoor het kwart eindigde in 66-45. Ook in het laatste kwart moest Risne Stars van ver komen om hun achterstand in te halen, dus de tactiek van de thuisploeg bleef ongewijzigd en geduldig werden de aanvallen opgezet. Hier en daar kwam Rijssen in het laatste kwart effectief door de verdediging met knappe scores, maar de thuisploeg hield het hoofd koel en speelde de wedstrijd keurig uit. Na het laatste fluitsignaal noteerde de stand 73-59. Wat voor Rijssen de eerste nederlaag van het seizoen was, werd voor SVZW de voorlopige eerste plaats in de poule.

Met nog vier wedstrijden te gaan kunnen de Wierdenaren het kampioenschap al proeven. Toch is de strijd nog lang niet gespeeld, want op zaterdag 13 april is het de beurt aan de Risne Stars om hun thuishal te verdedigen. Om 19.00 uur zal die zaterdag in de Reggehal in Rijssen ongetwijfeld de beslissende wedstrijd worden gespeeld om de eerste plek. 

Meer berichten