Negen turnsters GV Wierden naar Overijsselse Kampioenschappen

  Sport

door GV Wierden

De play-off wedstrijden vierde divisie waren afgelopen weekend in Rijssen. Hier konden de turnsters proberen zich alsnog te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen.

WIERDEN / RIJSSEN - In de eerst wedstrijd kwamen Bo Schasfoort en Chaéla van der Meer in actie in de categorie instap. Bo ging heel goed van start op sprong. Ze haalde hier het hoogste cijfer van iedereen. Uiteindelijk eindigde ze op de 17e plek. Chaéla turnde een hele mooie brugoefening. Ze kreeg hiervoor de hoogste score van de jury. Op sprong kreeg ze het vierde cijfer. Dit leverde haar na vier toestellen een vierde plek op: genoeg voor de finale.

Bij de tweede wedstrijd kwamen de pupillen 1 in actie: Celeste del Grosso, Emma ten Broeke en Jorel de Boer. Celeste turnde zichzelf naar de zevende plek met een derde cijfer op sprong en vijfdee op brug. Helaas was dit net te weinig voor een finaleplaats. Emma verbeterde zich goed ten opzichte van de vorige wedstrijd. Toen ging sprong nog niet goed en nu had ze het vijfde cijfer bij sprong. Ook bij brug kreeg ze het vijfde cijfer en werd twaalfde.  Jorel turnde goede oefeningen en liet mooie verbeterpunten zien. Zij eindigde op de 19e plek.

In de laatste wedstrijd mochten Lucy Oral (pupil 2) en Lotte Bredewoud (senior) hun oefeningen laten zien. Lucy behaalde het derde cijfer op sprong. Ook turnde ze vandaag voor het eerst een volledige vloeroefening en straalde daarbij. Helaas moest ze de balk vroegtijdig verlaten door een val. Uiteindelijk werd Lucy 20e. In de andere baan mocht Lotte laten zien wat ze kan en dat deed ze erg goed. Lotte eindigde op de vijfde plek met een vierdee cijfer op sprong en vloer en vijfde cijfer op balk. Hiermee plaatste Lotte zich voor de finale.

De finale wordt op 23 maart in Wierden gehouden. Naast Chaéla en Lotte komen ook Leanne Dollen, Sanne Dekkers, Daphne Sleumer, Lotte Stam, Evie Bolks, Daniëlle Averesch en Marlène Averesch tijdens deze finale in actie. Deze turnsters hadden zich tijdens de vorige wedstrijd al rechtstreeks geplaatst.

Meer berichten