Foto: Jolien Altena

Turnster Lieke alsnog naar regiofinale

  Sport

door Raduga

S.V. Raduga Enter was afgelopen zaterdag bij de play-off wedstrijd van de vierde divisie. Deze wedstrijd is voor meiden die zich in januari net niet rechtstreeks konden plaatsen voor de regiofinale.

ENTER - Er gaan slechts acht turnsters door. Jeugdturnster Lieke Peezenkamp moest in de ochtendwedstrijd turnen. Ondanks dat haar wedstrijd niet helemaal vlekkeloos verliep zagen de oefeningen er netjes uit. Vooral de brug- en de vloeroefening, bij laatstgenoemde mocht ze zilver mee naar huis nemen. Ze mag de regiofinale turnen.

In dezelfde ochtendwedstrijd turnde de jonge instapper Sophie-Chloé, zij turnde heeft laten zien dat ze heeft geleerd door nagenoeg geen grote fouten te turnen. Haar nette vloeroefening werd door publiek en jury gewaardeerd. Uiteindelijk werd Sophie-Chloé negende en greep net naast een plek in de regiofinale.

In de tweede wedstrijd turnde pupil 1 turnster Fabiën Lammertink. Fabiën begon haar wedstrijd op het toestel brug, waarop ze een prachtige oefening laten zien. Jill aan de Stegge is al seniorturnster (vanaf het jaar dat ze 16 jaar worden). Jill is in deze categorie de jongste turnster die het op moet nemen tegen even oude of oudere meiden. Een wedstrijd turnen in het carnavalsweekend is niet voor elke seniorturnster even ideaal. Jill was goed voorbereid en kon haar oefeningen netjes uitturnen. Helaas lukte dit zaterdag niet helemaal. Toch heeft Jill er samen met alle trainers/supporters een gezellige wedstrijd van gemaakt. Er waren de hele dag door turnvriendinnen om hun maatjes aan te moedigen. Erg leuk om dat te zien bij een sport die door buitenstaanders toch snel als individuele sport wordt gezien.

Trainsters Mandy Spenkelink-Altena en Jolien Altena kijken wederom tevreden terug, maar ook trots vooruit naar een regiofinale met maar liefst twaalf turnsters van Raduga aan de start.Raduga bedankt juryleden Frida Altena en Annelies Beunk die ook deze wedstrijd weer de hele dag aanwezig waren. 

Meer berichten