Merle en Isa in actie bij landelijke turnwedstrijden

  Sport

door GV Wierden

Voor de turnsters die turnen op het hoogste niveau stonden afgelopen weekend de eerste landelijke wedstrijden op het programma.

WIERDEN / REUVER - Tijdens deze wedstrijd kwamen twee turnsters van GV Wierden in actie. Deze turnsters turnen nu bij Klaverblad TON Almelo, maar zijn ooit begonnen bij GV Wierden. Bij Klaverblad TON kunnen de meiden meer uren trainen, waardoor ze op dit niveau kunnen turnen.De wedstrijd werd gehouden in het Limburgse Reuver.

Merle Bouwmeester komt uit in de categorie instap. Voor haar was het de eerste officiële wedstrijd van de KNGU. Merle heeft een mooie stabiele wedstrijd geturnd. Ze eindigde op de dertiende plek.

Isa Jannink komt uit in de categorie pupil 2. Zij liet mooie oefeningen zien op balk, vloer en sprong. Na drie toestellen stond ze op de vijfde plek. Helaas heeft ze deze wedstrijd nog geen brug geturnd, waardoor ze op de achttiende plek eindigde. Beide dames hebben eind maart de volgende wedstrijd.

De komende weken proberen ze nieuwe elementen toe te voegen aan hun oefeningen. Na de wedstrijd in maart krijgen de meiden te horen of ze zich hebben geplaatst voor de 1/2 finale NK-turnen.

Meer berichten