De leiding van de EV-selectie. Foto: Henk Pluimers.
De leiding van de EV-selectie. Foto: Henk Pluimers.

Enter Vooruit behaalt verdiende zege

  Sport

door Jan Scholten

Enter Vooruit is het tweede deel van de voetbaljaargang begonnen met winst. In Veenendaal, op bezoek bij De Merino's, bezorgde de equipe van coach Peter Schulte de ploeg in herfstachtige omstandigheden, een dubbele verkoudheid. De zwart-witten konden, na een strijd met bewonderenswaardige opofferingsgezindheid, victorie kraaien: 2-3.

VEENENDAAL / ENTER - Op het sportpark De Groene Velden was er een kleine storm die overtrok. Goed voetbal was niet of nauwelijks mogelijk in het spel met de wind. De thuisclub begon met de stevige bries in de zeilen. Toen het geritsel van de openingsminuten voorbij was, trok de formatie van trainer Jan Gaasbeek dan ook langzaam het laken naar zich toe. Pal voor de neus van doelwachter Teun Nijhof bleef het opmerkelijk rustig, kansen waren schaars. Aan de overzijde was het echter bij de eerste de beste uitbraak wel meteen raak. Marco ter Weel lepelde een vrije trap fraai over de verdedigingslinie der gastheren, Jesse Pultrum koos het kantje buitenom en Wout Velten veegde de bekeken voorzet naar de 0-1. Het duurde tot een paar minuten voor het rustsignaal aleer thuisploeg voor alarm zorgde. Aron de Koning had de knikker op een tiental meters van de Enterse kooi wellicht nog kunnen controleren, maar de Merino besloot ineens z'n voet onder de bal te zetten en pegelde het ding naast de zwart-witte veste.

Na hervatting ging het ineens rap. Nauwelijks teruggekomen of Merino-rechtsachter Sebastiaan Klein wist even niet in welke parochie ie was, verloor de knikker aan een jagende Jesse Pultrum, die vervolgens op links een register opentrok en het speeltuig met een snoeiharde schuiver onder goalie Erik Petrus in de netten joeg, 0-2. Men was nauwelijks bekomen van die opdoffer of nummer drie lag in het mandje. Wout Velten ontving de bal uit een ingooi, dacht bij z'n eigen 'ze zoeken het hier maar uit', haalde z'n jachtgeweer boven en trok de trekker over. Van een metertje of 25 zeilde het ronde projectiel, ietwat gedragen door de wind, over een verbouwereerde Petrus, pal onder de deklat in de touwen, 0-3. Het warm ingeduffelde volk aan de zijlijn wreef zich eens stevig in de ogen. Wat was hier gaande? E.V. deed er, met de storm in de rug nog een snok bovenop en leek op weg naar grotere cijfers op het scorebord. Henri Knol ging vliegen aan de rechterkant, de knikker werd fluweelzacht op het blonde hoofd van Jesse Pultrum geborsteld, maar keeper Petrus ging gestrekt naar de winkelhaak en voorkwam nog meer onheil voor de thuisploeg.

E.V. speelde eerst met een verbetenheid op de gezichten, waar de explosiviteit vanaf spatte, maar naarmate de strijd zich naar het einde spoedde, dommelde het Enterse gezelschap ietwat in. Het leek, met een 0-3 voorsprong in de achterzak, een vredig bestaan maar de thuisclub rook de Enterse achteloosheid en zette nog eens stevig aan. Toen arbiter Besselsen uit Barneveld ook nog een handje toestak, de referee toverde er ineens ruim 8 minuten extra tijd bij (waar hij die weghaalde blijft een vraagstuk) en deponeerde ook nog eens de knikker twee keer op de strafschopstip. Vooral de tweede (makkelijk gegeven) penalty deed gans Enter in trillende woede ontsteken. Merino-middenvelder Joop de Bruin poeierde de twee pingels achter doelman Teun Nijhof, maar zag E.V. desondanks vertrekken met de terechte 2-3 winst in de binnenzak.

Volgende wedstrijd
Enter Vooruit 1 speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 16 februari. Dan nemen zij het op tegen DOS 37. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Locatie is sportpark de Werf.

Meer berichten