Dames 2 in actie tegen Twello
Dames 2 in actie tegen Twello (Foto: Daniel Pattiasina)

Spannende basketbalwedstrijden voor SVZW Wierden

  Sport

WIERDEN - De spelers van Heren 2 vertrokken op vrijdag 1 februari naar de Diekmanhal in Enschede om het op te nemen tegen Amical Heren 2. Na acht wedstrijden zijn de mannen van Amical nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning. SVZW was niet van plan om daar verandering in te brengen en begon daarom sterk in het eerste kwart. Een strakke verdediging resulteerde in snelle fast-breaks.

SVZW nam al snel een voorsprong en bij rust stond er 26-50 op het scorebord in het voordeel van de Wierdenaren. In de tweede helft verslapte SVZW lichtjes, maar het verschil in de score en het niveau tussen de teams was te groot om nog verandering in te brengen. De eindstand na een sportieve wedstrijd was 53 – 80.

Zaterdagavond was het de beurt aan beide damesteams van SVZW. Dames 2 mocht de avond aftrappen tegen de dames uit Twello. De Wierdense meiden waren uit op revanche: Zij hadden aan het begin van het seizoen met ruime cijfers verloren van dames 1 uit Twello.

Beide teams begonnen sterk, waarbij het eerste kwart gewonnen werd door Twello. De dames uit Wierden wisten zich prima te herpakken, door wat rustiger te gaan spelen en de kansen die hieruit ontstonden te benutten. De ruststand was 20-16 voor de dames uit Wierden. Het derde kwart begon weer sterk voor Wierden en de voorsprong werd uitgebouwd tot 10 punten verschil. Ook de verdediging van Wierdense dames stond strak, waardoor Twello tot afstandsschoten gedwongen werd. Helaas voor Wierden wist Twello deze kansen bijna allemaal te benutten en wisten zij hiermee de achterstand in te halen: 29-32 in het voordeel van Twello. Het was alles of niets voor de Wierdense dames in het vierde kwart, helaas bleven de schoten vallen bij Twello en aan de kant van Wierden wilden de mooie acties en samenspel maar niet tot scores leiden. Na een bloedstollend laatste kwart werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Twello: 38 – 45. SVZW kijkt terug op een sportieve wedstrijd, waarin de meiden duidelijk hebben laten zien dat zij gedurende het seizoen als team ontzettend gegroeid zijn.

Later op de zaterdagavond stond er voor Dames 1 een spannende wedstrijd op het programma tegen Peatminers. De teams zijn aan elkaar gewaagd en na een verlies in Vriezenveen hoopte Wierden deze keer op winst. SVZW begon de wedstrijd erg sterk. Met mooie acties en sterk samenspel wisten de dames met een kleine voorsprong van slechts één punt de rust in te gaan. In het derde en vierde kwart namen beide teams om en om de leiding. Met minder dan een halve minuut te gaan en met kleine achterstand scoorde Ruth Manusama een belangrijke driepunter waardoor de wedstrijd in gelijkspel eindigde. Dat betekende: verlenging. Beide teams hadden last van de zenuwen, waardoor de nodige schoten gemist werden. Toch kregen de dames uit Wierden het voor elkaar om een aantal mooie aanvallen neer te zetten en de overwinning te behalen. Eindstand: 63 – 60.

Meer berichten