Het team begon afwachtend aan de wedstrijd, maar vanaf de derde set bepaalden ze het spel. Eigen foto.
Het team begon afwachtend aan de wedstrijd, maar vanaf de derde set bepaalden ze het spel. Eigen foto. (Foto: WVC Volley D1)

WVC Volley D1 neemt vijf punten mee terug naar Wierden

  Sport

door Lisette Ottenschot

ZWOLLE / WIERDEN - De niet geheel fitte selectie van Weghorst Makelaardij WVC dames 1 is afgelopen zaterdag afgereisd naar Zwolle om een leuke wedstrijd te spelen in de volleybaltempel van het Landstede sportcentrum.

Op het centercourt startte WVC met Marlijne ter Avest, Fleur kleine Schaars, Kira Schorn, Loes Boone, Myrthe Maris, Lieke Scharbaai en Lisette Ottenschot. Het was een moeizame start voor WVC, ze namen zelf niet veel initiatief. Hierdoor was er al snel een 4-0 achterstand. Toch wisten de dames uit Wierden zich te herpakken en konden ze de stand gedurende de set omdraaien naar 11-13 door een uitstekende serveserie van Loes Boone. Door nog een goede servicereeks van invalster Kirsten Lentink kon WVC verder uitlopen in de set en won deze met 19-25.

Ook de tweede set werd afwachtend gestart door de Wierdense dames: het stond 4-2, het ontbrak de dames aan scherpte. Deze set ging tot 20-20 gelijk op, waarna Zwolle het heft in eigen handen leek te nemen. Zij bereikten op 24-21 hun eerste setpoint. Hierna bracht trainer Frank van den Noort Kirsten Lentink weer in de ploeg voor de serve. Ook Marlon Voortman werd gewisseld voor Fleur kleine Schaars. Dit gepaard met de scherpte van vooral Myrthe Maris, twee aanval- en één blokscore, bracht WVC naar de setwinst (26-24).

In de derde set werd er door WVC een stuk beter gevolleybald. Zwolle liep de gehele set achter de feiten aan, waardoor de dames uit Wierden het spel konden bepalen. Lieke Scharbaai, Myrthe Maris en Loes Boone konden de passlijn van Zwolle goed onder druk zetten met hun service. Later in de set werd Kirsten Lentink ingebracht voor Lieke Scharbaai, die aanvallend ook haar punten kon scoren. De derde set werd door WVC gewonnen met 17-25.

De vierde set werd gestart met een discussie met het arbitrage duo over de veiligheid. Voetfouten en netfouten werden niet waargenomen en dat baarde de trainer van de Wierdense ploeg zorgen. Dit resulteerde in een gele kaart voor Frank van den Noort. Buiten dit merkwaardige incident om speelde WVC een goede set. Er werd veel servedruk geleverd en er kwam weinig terug van Zwolse kant. Dit resulteerde in een stand van 12-25 en WVC won de wedstrijd met 0-4.

Er gaan vijf punten mee terug en de dames staan op een vijfde plek in de eerste divisie. Op 16 februari in Varsseveld tegen Heva VCV 'Topklimaat in volleybal' D1. Zij staan op een zesde plaats met maar twee punten onder WVC.

Meer berichten