Het team pakt de strijd tegen de degradatie volgende week weer op, dan spelen ze tegen Flevo Boys. Foto ter illustratie.
Het team pakt de strijd tegen de degradatie volgende week weer op, dan spelen ze tegen Flevo Boys. Foto ter illustratie. (Foto: Freeimages.com)

SVZW verliest in Putten van SDC: werklust niet beloond

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

PUTTEN / WIERDEN - Onder redelijk winterse omstandigheden werd gistermiddag toch afgetrapt op sportpark Putter Eng, in een treffen dat onder leiding stond van de heer Stegeman, die nogal nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte. Beide opponenten gingen duidelijk voor de drie punten en reeds in de tweede minuut kregen de gastheren een grote kans om de score te openen, het liep goed af voor SVZW.

 De corner in de zesde minuut genomen door Joshua ter Avest namens de gasten bleek bijna raak via Yessin Maskoul, Putter-doelman Martin van Barneveld bracht redding. Het was maar goed dat Rob Knul zijn vizier in de vijftiende minuut (nog) niet volledig op scherp had staan, zijn schot verdween voorlangs het Wierdense doel en vijf minuten later kon SVZW-doelman Jens Veldwachter de corner van Vincent ter Burg wegstompen. Vervolgens kreeg SVZW een cadeautje in de schoot geworpen van de tegenstander: doelman Martin van Barneveld leverde de bal zo maar in bij Yessin Maskoul, die zich niet bedacht en de 0-1 op het scorebord toverde. De Wierdenaren verzuimden daarna door te drukken en kregen opnieuw met tegenslag te maken, nadat een tackle op Karlo Borghuis onbestraft bleef en de laatste probeerde zijn gram te halen.

Op aanwijzen van de grensrechter moest Borghuis met rood vertrekken en stond de ploeg uit Wierden plots met tien man. SDC rook toen haar kansen, Jurian van den Brink knalde in de 32e minuut hoog over. Ook in de 40e minuut waren de Puttenaren dichtbij de gelijkmaker, doelman Jens Veldwachter redde de inzet van Rob Knul ten koste van een corner. Vlak voor rust schoot Jurian van den Brink rakelings naast en in blessuretijd sloeg het noodlot alsnog toe: de bal ging op de stip na aangeschoten hands van Robin de Jong binnen de beruchte lijnen, die daarvoor geel ontving. Rob Knul miste uiteraard de penalty niet. Ruststand: 1-1.

Na rust bleek SVZW-trainer Philip Agteres eveneens een rode kaart te hebben ontvangen, de aanleiding is niet geheel bekend, het incident leek vooral te zijn opgeblazen. Bij aanvang van de tweede helft kreeg Frank Smit een goede kopkans. In de 55e minuut zette Putten een mooie aanval in die werd afgerond door Rob Knul: 2-1. SVZW had vlak daarna meteen de gelijkmaker moeten maken, Deniz Sahbaz bleek daartoe niet in staat, terwijl het schot van Joshua ter Avest een beter lot had verdiend.

De Wierdenaren bleven vechten, dat moet gezegd, maar met tien tegen twaalf man werd het een moeilijk verhaal daar in Putten. Achtereenvolgens geel voor Deniz Sahbaz en Matthijs Witten voor geringe overtredingen drukten een nog negatievere stempel op dit treffen. In de 70e minuut was de thuisploeg dichtbij de 3-1, opnieuw verrichte Jens Veldwachter prima keeperswerk. Een kwartier voor tijd werd het vonnis geveld door invaller Kevin van der Vlag, die de 3-1 voor zijn rekening na zeer knullig verdedigingswerk aan SVZW zijde. In de stand kwam geen verandering meer, ondanks een ultieme kans voor invaller Benjamin Huisman in de 80e minuut om de voorsprong nog uit te bouwen, maar ook hij op Jens Veldwachter stuitte. De eindstand werd bepaald op een 3-1 nederlaag door een hard werkend en met tien man spelend elftal.

Volgende wedstrijd
Op sportpark het Lageveld ontvangt SVZW zaterdag 9 februari Flevo Boys uit Emmeloord. Dan gaat de strijd tegen de degradatie verder, met wellicht was kans op meer geluk en een driepunter. Graag tot dan!

Meer berichten