Feest na de laatste set: WVC Volley H1 neemt de punten mee naar huis. Foto: Remco Hendriksen.
Feest na de laatste set: WVC Volley H1 neemt de punten mee naar huis. Foto: Remco Hendriksen. (Foto: Remco Hendriksen )

Mooie overwinning voor WVC Volley H1

  Sport

door Hans Gelten

OOTMARSUM / WIERDEN - Weghorst Makelaardij WVC Volley H1 speelde afgelopen zaterdag de kraker tegen nummer 2 tegen -Set-Up'65 H2 op het programma. In Set-Up werd een tegenstander getroffen die al twaalf wedstrijden op rij had gewonnen. Hun laatste verliespartij was uitgerekend in Wierden tegen WVC toen er met 3-1 werd verloren. Set-Up had dus wat recht te zetten in eigen huis.

Voordeel voor WVC is dat het spelletje van Set-Up het team wel ligt. Voordeel voor Set-Up is dat er werd gespeeld met een harde galabal, wat bij voorgaande wedstrijden voor WVC wel problemen heeft veroorzaakt in de controle.

Daarnaast was ook de tweede plek in de competitie inzet van deze wedstrijd, aangezien Set-Up slechts drie punten meer heeft dan WVC. Genoeg om voor te spelen dus. Coach Arjan Heuver kon in Ootmarsum beschikken over een bijna complete selectie, alleen libero Remco Hendriksen ontbrak.

De eerste set werd begonnen met Peter Oosterhuis (spel), Rik Buijse (dia), Jarek Sobzcynski en Daniel Brouwer (mid) en Hans Gelten en Ruben de Koeijer (buiten). Na een goede opening van beide kanten werd duidelijk dat WVC scherp aan de wedstrijd begon. Set-Up werd onder druk gezet met de service, waardoor ze niet makkelijk tot scoren kwamen en WVC verzilverde de kansen die geboden werden: 5-10 voorsprong. Deze voorsprong werd in de loop van de set alleen maar groter (10-17) en de afstemming tussen aanvallers en spelverdeler steeds beter. Alleen aan het einde van de set werd de tegenstander de kans geboden wat terug te doen, maar de ruime voorsprong was voldoende voor setwinst: 21-25.

De tweede en derde set werden regelrechte showvoorstellingen van WVC. Passing werd perfect verzorgd door Rik, Ruben, Hans en Wiljen en spelverdeler Peter Oosterhuis legde enorme variatie in het spel en was zelf dreigend met zijn doortikballen. Jarek, Daniel en Arnold waren op mid immer dreigend en met gevarieerd spel ongrijpbaar voor de blokkering en Rik Buijse sloeg de bal vanuit alle posities richting tegenstander. Zeker de stuffle-aanval zorgde vier tot vijf keer voor vrij inslaan.

Set-Up had door de grote servicedruk hadden problemen om de aanval in te zetten. De jonge libero zakte door het ijs (zeker een lange servicereeks van Hans Gelten was confronterend voor hem), waardoor de passing niet kwam en midaanval niks kon uitrichten. Hierdoor werd het spel van Set-Up voorspelbaar: veel kwam te rusten op de schouders van hun sterkste buitenaanvaller, maar hij had een huizenhoog blok voor zich. En als de bal er diagonaal langs kwam, werd deze vaak opgelepeld door de verdediging van WVC.

Dit leidde geregeld tot een galavoorstelling van WVC (is die bal toch nog ergens goed voor) waarbij de variatie van WVC tot frustratie bij Set-Up leidde. Het team kreeg in eigen huis werkelijk geen poot aan de trapper: het werd twee keer 16-25.

Bij de laatste set kon het spelbeeld uit de tweede en derde set niet helemaal worden vastgehouden. Hiervoor verslapte de concentratie van WVC iets en ging ook Set-Up wat losser te spelen. De set ging dan ook tot het einde gelijk op, waarbij WVC wel continu aan de juiste kant van de score stond. Het vierde setpoint was gelukkig raak: 26-28. Eindstand: 4-0 voor WVC Volley H1.

De volgende wedstrijd is op woensdag 13 februari om 21.00 uur in Aalten tegen De Hofnar-Bovo H2.

Meer berichten