Foto: Mandy Spenkelink
Foto: Mandy Spenkelink (Foto: )

Twaalf Radugaturnsters naar Districtsfinale derde divisie!

  Sport

door Jolien Altena

WIERDEN/ENTER - Zaterdag 26 januari stond voor de 3e divisie turnsters van sv Raduga Enter in het teken van de Regiofinale. Deze finale was tevens de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale op 9 februari in Nijmegen. Bij de meeste leeftijdscategorieën mocht slechts een derde doorstromen naar die gewilde finalewedstrijd die weer kansen biedt voor de landelijke finalewedstrijden.

De beste twee van de drie plaatsingswedstrijden telden mee voor plaatsing voor de districtsfinale. Daardoor waren sommige Enterse turnsters al zeker van plaatsing, maar de meeste meiden moesten vandaag nog hun beste beentje voorzetten om kans te maken op een ticket. De dag begon met de jongste leeftijdscategorie, de instappers (geboren 2010). Deze meiden zijn inmiddels al bijna ervaren wedstrijdturnsters en wisten al goed wat hen allemaal te wachten stond. Sophie Langkamp (12e) turnde haar beste wedstrijd van het seizoen, liet op alle toestellen een fantastische vooruitgang zien, maar vooral op het toestel vloer maakte ze een grote stap met een moeilijk nieuw element. Mede hierdoor kan Sophie absoluut tevreden zijn over haar prestaties, helaas heeft ze zich niet geplaatst voor de finale. Amber Meilink (8e) en Fleur Koebrugge (5e) turnden eveneens een mooie stabiele wedstrijd, met mooie scores en persoonlijke successen. Puck Artentsen turnde subliem, bijna foutloos en mocht na deze mooie wedstrijd het podium op om haar eerste echte bronzen medaille op te halen! Zij kreeg haar medaille van Eric Braamhaar. Amber, Fleur en Puck hebben zich alle drie geplaatst voor de finalewedstrijd.

In de categorie pupillen 1 (geboren 2009) stonden vier Radugameisjes aan de startstreep. Maud van der Aa (21e) turnde vooral op balk haar beste oefening en kreeg daar de 5e score! Tess aan de Stegge (12e) turnde een hele mooie stabiele wedstrijd met een fantastische uitstraling. Maud en Tess hebben zich absoluut van hun beste kant laten zien, maar hebben zich, mede door het sterke en grote deelnemersveld van 32 turnsters, helaas niet kunnen plaatsen voor de districtsfinale. Yarah Eertink en Marloes Nijenhuis turnden beide subliem, met voor Yarah vooral een hoge score op brug (1e) en Marloes op balk (2e) mochten zij aan het eind van de wedstrijd samen het podium op voor een zilveren medaille uitgereikt door burgemeester Robben! Deze score was voor beide meiden genoeg voor plaatsing voor de districtsfinale. Bij de pupillen 2 (geboren 2008) was het deelnemersveld ontzettend sterk en gingen er weinig meiden door naar de finale. Femke Sloof (11e) turnde een wedstrijd vol nieuwe en moeilijke elementen, het was voor haar een alles of niets strijd. Ze turnde erg netjes, met een mooie uitstraling en ook erg stabiel. Vooral haar persoonlijke succes op balk was fantastisch om te zien. Helaas bleken haar hoge stabiele scores van alle drie de wedstrijden niet genoeg voor plaatsing, maar Femke mag absoluut met opgeheven hoofd terug kijken op dit wedstrijdseizoen. Roosmarijn Bolscher had de wedstrijd van zaterdag absoluut nodig voor plaatsing en deze wedstrijd benutte ze dan ook volledig. Ze turnde erg stabiel en vooral heel netjes, waarna ze aan het eind van de wedstrijd niet alleen een bronzen medaille kreeg, maar ook een ticket voor de districtsfinalewedstrijd.

Jeugdturnsters (geboren 2007) Suuz Vrielink (11e) en Aniek Nijenhuis (5e) turnden een gezellige en ontspannen wedstrijd. Beide meiden hebben tijdens deze wedstrijd weer mooie elementen en verbeteringen laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijden, vooral in de netheid. Suuz moest helaas het moeilijke evenwichtstoestel balk vroegtijdig verlaten, maar turnde verder foutloos. Aniek turnde een geheel foutloze wedstrijd. Beide meiden hebben voldoende punten gehaald om zich ruim te plaatsen voor de districtsfinale!

Juniorturnster Jente Stamsnijder (geboren 2005) en seniorturnsters Lotte Halenbeek en Kim Morsink (geboren 2003) hadden alle drie de vorige wedstrijd al voldoende punten gescoord voor plaatsing voor de districtsfinale. Jente (6e) turnde vandaag wederom een goede en stabiele wedstrijd, met vooral hoge scores op balk (3e) en vloer (4e). Daarmee liet ze zien absoluut bij de finaleturnsters te horen. Kim (14e) en Lotte (21e) hadden beide niet echt hun dag afgelopen zaterdag. Waar Kim normaal gesproken hoge scores heeft op vloer, lukten haar series niet en scoorde ze veel lager. Lotte maakte een fout op brug, wat haar dure punten kostte. Verder turnde zij op balk en vloer wel weer erg goed. Gelukkig hadden zij het ticket al op zak en was er geen man overboord. Danique Michels traint twee keer per week bij Achilles-Wil Almelo en één keer bij Raduga Enter. Ook zij had de vorige wedstrijden met twee gouden medailles al voldoende punten gescoord, maar zij turnde ook zaterdag weer subliem en mocht opnieuw de gouden medaille meenemen naar huis.

Seniorturnster Esmee Stamsnijder kon dit seizoen helaas niet deelnemen in verband met een flinke enkelblessure, toch heeft zij zich de laatste weken goed hersteld en kon zij afgelopen zaterdag gedeeltelijk deelnemen. Met vooral mooie gymnastische sprongen heeft zij zich van haar beste kant laten zien en was het mooi haar weer een wedstrijd te zien turnen.

Met 12 van de 17 mogelijke plaatsingen heeft de turnselectie van sv Raduga Enter zich wederom van haar beste kant laten zien en kunnen trainsters Mandy Spenkelink en Jolien Altena absoluut tevreden terugkijken op deze fantastische dag! Raduga Enter bedankt juryleden Frida Altena en Annelies Beunk voor hun bewezen diensten tijdens deze lange dag. Daarnaast gaat er ook een dank uit naar wedstrijdsponsor Arentsen schilderwerken voor de financiële bijdrage voor deze regiofinale.

Meer berichten