Bij deze wedstrijd heeft WVC Volley DS1 een puntje afgesnoept van koploper Sudosa-Desto DS1. Beeld ter illustratie, dit is niet het team DS1. Foto: Pixabay.
Bij deze wedstrijd heeft WVC Volley DS1 een puntje afgesnoept van koploper Sudosa-Desto DS1. Beeld ter illustratie, dit is niet het team DS1. Foto: Pixabay. (Foto: Pixabay)

WVC Volley pakt punt van koploper

  Sport

door Femke ter Harmsel-Boone van WVC Volley

WIERDEN - Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 heeft onlangs de tweede wedstrijd in één week gespeeld. De dames uit Wierden hebben bij twee wedstrijden de volle vijf punten meegenomen naar huis. De laatste wedstrijd van dit jaar speelden zij tegen koploper Sudosa-Desto DS1 uit Assen. Zij zijn in de ogen van trainer Frank van den Noort de favoriet voor de titel. Des te mooier zou het zijn om bij dit team een puntje af te snoepen.

Om 13.00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven. In de opstelling begonnen Loes Boone, Lisette Ottenschot, Fleur Klein Schaars, Marlijne ter Avest, Kira Schorn, Kirsten Lentink en Myrthe Maris. De eerste set begon WVC Volley goed: passlijn stond stevig en de servedruk was hoog. Op 14-15 kwam Willeke Bon na lange tijd weer het veld in. Zij mocht serveren voor Marlijne ter Avest. Tot 17-17 ging het gelijk op, maar de foutenlast aan Wierdense kant zorgde ervoor dat Sudosa deze set wist te winnen met 25-20.

In de tweede set voerden de meiden uit Assen de servedruk op, waardoor ze zelf meer in hun spel kwamen en ons onder druk wisten te zetten. Er werden lange en mooie rally's gespeeld en er werd aan beide kanten hard gewerkt. Op 7-15 achter kwam Ruth Jansen voor Myrthe Maris het veld in. Wierden wist minder te scoren en Sudosa drukte door. Ze trokken de set met 25-11 naar zich toe.

Het team was gebrand op een puntje en begon dan ook fel aan de set. Op 2-0 werd er door Lisette Ottenschot een killblock gezet. Sudosa wist echter bij te komen. Na een time-out ging WVC beter en slimmer spelen. Een slimme doortikbal van spelverdeelster Loes Boone, gevolgd door een blok van Fleur Klein Schaars en een shot van Kirsten Lentink zorgde ervoor dat de stand gelijk werd getrokken. Door twee foutjes aan de kant van WVC was Sudosa het eerst bij de 20. Myrthe Maris trok stand gelijk naar 22-22 met een aanval en een ace. Vanaf dat moment werd het stuivertje wisselen. Sudosa kwam als eerst op setpoint, maar deze wist Wierden met een beetje geluk van onoplettendheid van de scheidsrechters weg te werken. Op 29-29 kwam Willeke Bon wederom op serve. De passlijn van Sudosa had hier moeite mee en WVC wist te scoren. Lisette Ottenschot aan serve. Sudosa bracht een prima pass, maar de omloopbal werd geblokkeerd door Myrthe Maris en Fleur Klein Schaars. Sudosa dekt goed uit en weet de bal in het spel te houden. De B-aanval van Assen werd verdedigd, maar kwam over het net terug bij Sudosa. De aanval op de buitenkant werd wederom geblokkeerd, maar nu door Loes Boone en Fleur Klein Schaars. Sudosa dekt uit, maar de bal komt aan Wierdense kant. Myrthe Maris verdedigt de bal en spelverdeler Loes Boone geeft de bal terug aan Myrthe die vervolgens de bal snoeihard in slaat: 31-29 voor WVC Volley. De ontlading was groot, zowel in het veld als op de tribune.

In de vierde set was het op aan Wierdense kant. Sudosa begon goed en wist dit vol te houden. Sudosa neemt verdiend de overwinning mee naar huis door de laatste set met 25-15 te winnen.

Door de afgelopen gewonnen wedstrijden en dit ene puntje staat WVC Volley DS1 nu op een stabiele zesde plek. Donderdag 3 januari staat de Twente Cup in de IISPA te Almelo op het programma en speelt WVC Volley de eerste wedstrijd om 19.15 gespeeld worden. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt op zaterdag 12 januari om 16.00 uur in Bolsward gespeeld.

Meer berichten