Foto: WVC Volley

Meiden van WVC Volley MB1 kampioen!

  Sport

door WVC Volley

Het meisjesteam B1 van Weghorst Makelaardij WVC Volley heeft afgelopen vrijdag het kampioenschap gevierd, nadat bij Saasveldia een overwinning behaald werd. De tegenstanders uit Saasveld staan laatste in de competitie, dus dat zou geen probleem moeten worden. Wel heeft WVC te maken met een blessuregolf: Benthe, Romy en Elisabeth waren niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. De andere zes moesten het maar doen, waarbij Tessa uit meisjes C gelukkig ook mee kon doen.

De eerste set begon spelverdeelster Sofie gelijk goed door een aantal punten uit de serve te halen. Tot de stand 4-4 kon Saasveldia redelijk gelijke tred houden, maar door opnieuw een goede servicebeurt, nu van Jinte, liep WVC snel uit. De eerste set werd met 25-9 gewonnen. de tweede set was het spel onrustiger. Saasveldia scoorde een paar punten uit een goede serve, maar toen Maud deze goed onder controle kreeg, was het voor WVC niet moeilijk om ook deze tweede set te winnen. Een paar sterke blokkeeracties van Naomi zorgde ervoor dat er 25-19 op het scorebord stond.

De meiden van WVC kregen steeds meer vertrouwen. Marlissa nam in de derde set het team op sleeptouw door een aantal goede passes en harde aanvallen af te leveren. Ook Tessa kwam steeds beter in de wedstrijd en met haar goede serve en verdedigingsacties, was er voor Saasveldia geen eer te behalen. Met 25-7 werd deze set door WVC gewonnen. Het kampioenschap was een feit. 

De vierde set stond er weinig meer op het spel, maar de coaches wilden welk graag opnieuw een 4-0 overwinning halen. Door goed positiespel en een paar slimme acties van Melanie, kwam WVC geen enkel moment in de problemen. Deze set werd met 25-7 gewonnen. En met nog één wedstrijd te gaan, is WVC niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Na afloop van de wedstrijd werden de meiden en de trainers verrast met een mooi kampioensshirt. De ouders zijn de belangrijkste supporters geweest en samen met de speelsters werd in het Sportcafé Wierden getoast op het succes. Zaterdag 15 december wordt de laatste wedstrijd gespeeld. Om 11.00 uur is in sporthal 'n Dikken SVH uit Hellendoorn de tegenstander. WVC is gebrand om opnieuw een overwinning uit het vuur te slepen, want daarmee behoudt het team haar ongeslagen status.

Meer berichten