De turnsters kunnen terugkijken op een goede en leerzame wedstrijd. Foto: Jolien Altena.
De turnsters kunnen terugkijken op een goede en leerzame wedstrijd. Foto: Jolien Altena. (Foto: Raduga / Jolien Altena)

Turnsters Raduga Enter stralen bij turntoernooi

  Sport

WIERDEN - De turnselectie van SV Raduga Enter heeft mooie resultaten behaald bij het TSR toernooi in Hellendoorn.

Raduga heeft instappers (geboren in 2010) in de derde en vierde divisie. De instappers uit de vierde divisie Sophie-Chloé de la Rie (4e) en Carice oude Nijhuis (9e) hadden hun eerste turnwedstrijd. De oefeningen bleken toch nog wat lastig en de meiden raakten op vloer een beetje de weg kwijt, maar op de overige toestellen lieten zijzien wat ze konden. Sophie-Chloé had de tweede score op balk en Carice had de tweede score op brug.

Arentsen (5e), Amber Meilink (6e), Fleur Koebrugge (8e) en Sophie Langkamp (12e) uit de derde divisie turnden hun tweede wedstrijd. Puck turnde zich naar de derde score op vloer, Amber kreeg wederom de hoogste score op balk. Fleur kreeg de derde score op brug. Sophie liet zien dat ze turnen heel leuk vindt en had de hele tijd een lach op haar gezicht.

Lauri Kerkhof en Fabiën Lammertink van pupillen 1 uit de vierde divisie (geboren 2009) maakten hun opwachting. Lauri behaalde de hoogste score op brug, balk en vloer en mocht wist goud te veroveren. Fabiën heeft geleerd om wat netter te turnen en dit was goed te zien met een derde score op balk en werd uiteindelijk vijfde.

Maud van der Aa, Tess aan de Stegge, Yarah Eertink en Marloes Nijenhuis van pupillen 1 in de derde divisie lieten mooie turnoefeningen zien. Maud werd 22ste in een sterk deelnemersveld, Tess werd 17e. Yarah turnde een mooie balk- en brugoefening en werd zesde. Marloes behaalde de hoogste score op de smalle balk en kreeg hiervoor goud.

Danée Swiers en Flore Stamsnijder van de pupillen 2 in de vierde divisie hebben een nette wedstrijd geturnd. Danée turnde zich op brug naar een tweede score en kreeg voor de balk de derde score. Zij ging met een zilveren medaille naar huis. De oefening van Flore op de balk ging niet helemaal zoals gepland. Op de brug haalde zij de tweede score en werd uiteindelijk vijfde.

Roosmarijn Bolscher en Femke Sloof van de derde divisie waren klaar voor hun wedstrijd. Roosmarijn turnde een goede brug- en balkoefening (2e), waardoor zij vierde is geworden. Femke scoorde vooral op brug scoorde hoog en werd 18e.

De jeugd 1 meiden (geboren 2007) van de derde divisie Aniek Nijenhuis (7e) en Suuz Vrielink (8e) hebben erg nette oefening geturnd. Ze hielden zich goed staande.

Turnsters uit de vierde divisie Lisa Koster, Yinthe Bruijns en Merle Bos lieten mooie oefeningen zien. Waar Merle (7e) een hele strakke balkoefening liet zien, blonk Yinthe (6e) vooral uit op vloer met een hoge score. Lisa turnde op alle toestellen subliem en mocht zilver mee naar huis nemen.

Turnsters die een jaar ouder zijn, de jeugd 2 turnsters, mogen hun eigen oefeningen turnen. Voor de turnsters van jeugd 2 was het een mooi moment om te kijken of ze de oefeningen al onder de knie hebben. Sanne Nijenhuis (5e) behaalde de hoogste score bij de vloeroefening. Lieke Peezenkamp (4e) liet een strakke brugoefening zien die goed was voor de derde score. Fleur Otten turnde op alle toestellen sterk maar vooral op balk liet ze zich van haar beste kant zien, wat zilver opleverde. Indy Scheppink is een jeugd 2 turnster in de tweede divisie. Het was een leerzame wedstrijd waarbij zij vooral op vloer liet zien wat ze kon: ze werd uiteindelijk achtste.

Jente Stamsnijder maakt onderdeel uit van de junioren (meiden geboren in 2004/2005). Jente liet vooral op vloer en brug zien echt goed tegen de anderen op te kunnen boksen en veroverde een negende plaats. Esmee Kuipers en Emma ter Steege komen uit in de vierde divisie. Esmee turnde erg netjes en werd vijfde. Emma turnde een geweldige wedstrijd: ze werd eerste en kreeg een gouden medaille omgehangen.

De senioren van Raduga zijn geboren in 2003 en moeten turnen tegen meiden die al een paar jaar ouder zijn dan hen. Voor vierde divisie senioren Indy Nijland (18e) en Jill aan de Stegge (20e) verliep de wedstrijd niet helemaal vlekkeloos, maar ze hebben het gezellig gehad en dat is ook belangrijk In de derde divisie turnden Lotte Halenbeek en Danique Miechels hun tweede wedstrijd. Danique (6e) had tijdens deze wedstrijd wat tegenslagen. Lotte liet een prachtige vloeroefening zien, en werd elfde.

Trainsters Mandy en Jolien Altena gingen moe maar voldaan naar huis en kijken tevreden terug. Raduga bedankt Esmee Stamsnijder en Nadia Altena voor het assisteren tijdens twee wedstrijden, Frida Altena voor haar functie als 'ladyspeaker' en wedstrijdsponsor Indivipro voor de financiële bijdrage.

Meer berichten