Ook Jurgen Siemerink van Enter Vooruit weet een nederlaag van zijn ploeg niet te voorkomen. Foto: Henk Pluimers.
Ook Jurgen Siemerink van Enter Vooruit weet een nederlaag van zijn ploeg niet te voorkomen. Foto: Henk Pluimers.

Pijnlijke vernedering Enter Vooruit 'na amechtig gespartel'

  Sport

door Jan Scholten

Enter -  Met een onwaarschijnlijke kater zocht de aanhang van Enter Vooruit (en het waren er weer velen) zaterdag haar vehikel weer op voor de terugreis vanuit het Gelderse Ede. Hun ploeg had even daarvoor een parodie op voetbal op de Edese kunstgrasmat gelegd en met recht mocht het statement 'een lamentabele vertoning' in de mond genomen worden. Na anderhalf uur amechtig gespartel, dreunde het verdict nog tot de late zaterdagavond na in Enter: 7-0.

De black friday ging in Enter moeiteloos over in een zwarte zaterdag. Zelden zal een Enterse hoofdmacht zich op zo'n pijnlijke wijze hebben laten ringeloren.En het probleem was al vroeg geboren. Binnen een handvol minuten kwam zwart en wit al in Sukkelland terecht. Met welke opdracht coach Peter Schulte z'n manschappen het sportpark Inschoten van tegenstrever D.T.S Ede op had gestuurd, was volstrekt onduidelijk. Na de winst voorgaande week in Scherpenzeel zou mochten worden verwacht dat de Enterse equipe voortborduurde op die opsteker, maar van acquit leek deze zaterdag de 'Hollandse ziekte' in de gelederen geslopen te zijn.

Achterin bij E.V. werd oeverloos lang breed spelen en geen enkel initiatief, tot in den adelstand verheven, het Enterse middenveld werd volledig overlopen en keer op keer in de persoonlijke duels te kijk gezet en voorin kon zwart-wit zich in 90 minuten roemloos geploeter, geen enkele doelkans bij elkaar harken.

De blauw-witten hadden zich dit seizoen in zeven duels (evenals Enter Vooruit) slechts vier wedstrijdpunten bij elkaar gevoetbald en hadden in dat zevental wedstrijden ook maar zes maal het netje weten te vinden. Dat magere stel treffers werd nu in anderhalf uur royaal verdubbeld. D.T.S trok als een furie over het veld, won elk persoonlijk duel en, doordat de Edenaren werkelijk bij vlagen geen strobreed in de weg werd gelegd, kreeg de goals, als waren het spaarpunten, er ook maar meteen gratis bij. De defensieve stellingen van E.V. werden tot de grond toe afgebroken en het hele zwart-witte bolwerk zakte, naarmate de minuten voorbij kropen, als een mislukte soufflé in elkaar. Ook na rust bleef D.T.S. mokerslagen uitdelen. De Gelderse aanvallers staken als lastige horzels en degradeerden hun opponenten somtijds tot etalagepoppen. De Enterse miserie stopte pas toen de 90 minuten vol waren en konden de zonden op de terugreis overdacht worden. 

Dat Enter Vooruit veel beter kan dan dat het zaterdag liet zien is overduidelijk. Nu moet die wetenschap zich ook nog eens voor langer tijd vastzetten in de koppen én voeten der acteurs.

Meer berichten