Foto: BC Flits

BC Flits 1 moet haar meerdere erkennen bij wedstrijd in Almere

  Sport

door BC Flits 1

ALMERE / WIERDEN - Badmintonclub Flits heeft afgelopen weekend de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie gespeeld. De badmintonners uit Wierden zijn zaterdagavond op bezoek gegaan bij hun tegenstanders in Almere.

De herendubbel van Richard Draaijer en Joeri Pots werd helaas ruim verloren. Ook de dames Marlous Lubbers en Birgit Rotman hadden in de eerste set wat opstartproblemen. Deze set werd nog verloren, maar in de tweede set pakten de dames op het einde de voorsprong en wonnen. In de derde set werd het goede spel doorgezet en werd de wedstrijd binnengehaald.

De enkels van Mark Geerlink, Richard en Birgit waren stuk voor stuk goede partijen. Maar de tegenstanders waren voor de Flitsers net een maatje te groot, waardoor de deze enkels verloren gingen. Gelukkig speelde Marlous een uitstekende enkel. De winst van de eerste set moest in de verlenging bepaald worden. Dit wist Marlous goed uit te spelen, waardoor ze won met 25-23. De tweede set werd ruimer gewonnen met 21-15.

Met een 2-4 achterstand werden de mixen gestart. Aangezien er nog een gelijkspel inzat, waren de spelers extra gefocust om beide mixen te winnen. De mix van Joeri en Marlous werd in een driesetter gewonnen. Helaas konden Mark en Birgit in de derde set het verschil niet maken en werd deze mix verloren. Dit resulteerde in een eindstand van 3-5 in het voordeel van Almere.

Na de helft van de wedstrijden gespeeld te hebben, kan Flits steeds meer wennen aan het tweede divisie niveau. Flits staat momenteel laatste in de poule, maar er is zicht op de zevende plek. Volgend weekend is er rust in de competitie, want dan worden de regionale senioren kampioenschappen gehouden. Van Flits zullen er verschillende spelers in Hengelo gaan strijden voor de regionale titels.

Meer berichten