Dames 2 tijdens de wedstrijd in Almelo.
Dames 2 tijdens de wedstrijd in Almelo. (Foto: Judith van der Velde)

SVZW Heren 2 nog steeds ongeslagen in eigen huis

  Sport

WIERDEN - Alle teams van SVZW Basketbal mochten afgelopen weekend weer aantreden voor wedstrijden. Op vrijdagavond werd de spits afgetrapt door de jongens van de U16. Dit is het tweede jaar dat de jongens in de U16 competitie spelen. Waar ze vorig jaar fysiek nog vaak de meerdere moesten erkennen in de tegenstander, is dat dit seizoen omgedraaid. Dit weekend stond de wedstrijd tegen Tonego '65 op het programma. De jongens uit Wierden waar fysiek een stuk sterker en hebben de wedstrijd gewonnen met 29 tegen 85.

Op zaterdag zijn er nog vier wedstrijden gespeeld. Het tweede damesteam uit Wierden mocht op bezoek gaan bij de IISPA-hal in Almelo waar het tweede team van Uitsmijters hen verwachtte. Dames 2 had een mooi samenspel, met een aantal mooie acties en wist elkaar goed te vinden. Almelo bleek een sterke tegenstander met een goed schot. Uiteindelijk waren de dames uit Wierden hier niet tegen opgewassen en is de score bepaald op 60-24. De dames van het tweede uit Wierden kijken toch terug op een geslaagde wedstrijd.

Heren 1 tegen Risne Stars
Terug in Wierden was het de beurt aan Heren 1 voor een thuiswedstrijd tegen Risne Stars. SVZW heren 1 beleeft een moeizame start van het seizoen en hoopte zaterdag op een eerste overwinning op heren 1 van Risne Stars. SVZW begon overtuigend aan de wedstrijd en bouwde door middel van een aantal goede drives naar de basket in het eerste kwart een kleine voorsprong op van 26-21. De spanning voor een overwinning leek er in het tweede kwart te zijn ingeslopen en de Wierdense heren maakten in korte tijd een aantal slordige fouten, waarmee ze al gauw de voorsprong weg gaven. Er werd vervolgens hard gespeeld door beide partijen, omdat de winst voor beiden nog voor het grijpen lag. Ondanks het harde spel voerde fair play de boventoon in het verdere verloop van de wedstrijd, maar de opgebouwde achterstand werd helaas in de tweede helft niet ingehaald door SVZW. De overwinning ging naar Risne Stars, met als eindstand 67-82.

Dames 1 tegen Landstede
Voor Dames 1 stond er een pittige wedstrijd op het programma. Ze mochten het namelijk tegen Landstede opnemen, de tegenstander die momenteel aan leiding gaat in de competitie. SVZW bood gelijk vanaf de eerste minuut flinke tegenstand en wist het eerste kwart met een kleine voorsprong van vijf punten te beëindigen. Ook in het tweede kwart werd er mooi samengespeeld en werden er goede aanvallen gedraaid. Het team had een goede dag en wist elkaar moeiteloos te vinden in het veld. Door een aantal mooie driepunters van Zwolle ging SVZW met een kleine achterstand de rust in. De tweede helft van de wedstrijd kwam langzaam op gang en de scores wilden bij beide teams slecht vallen. Uiteindelijk heeft Landstede de voorsprong nog iets uit kunnen breiden waardoor ze met de winst naar huis gingen. De dames uit Wierden hebben een hele goede wedstrijd gespeeld en het de koploper erg moeilijk gemaakt. Eindstand 53 - 61.

Heren 2 tegen Amical
Heren 2 kreeg zaterdagavond Amical Heren 3 uit Enschede op bezoek. De Wierdenaren openden sterk en hielden het tempo hoog. Amical reageerde met het maken van veel fouten, waardoor het spel meerdere malen stilgelegd moest worden. Hierdoor kon het team uit Enschede rustig terugkomen en stond de stand na het eerste kwart op 19-16. Het tweede kwart ging opnieuw gelijk op, maar in de laatste paar minuten werd de voorsprong van SVZW 2 uitgebreid met een indrukwekkende run. Slim samenspel resulteerde in effectieve scores. Het gat werd uitgebreid en bij rust noteerde de tussenstand 47-34 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft bleef SVZW goed en effectief samenspelen waardoor vrijwel iedereen aan scoren toekwam. Er werd strak gefloten en aan de kant van de mannen uit Enschede werden er nog steeds veel fouten gemaakt. Hierdoor moesten een paar spelers het veld met vijf fouten verlaten. De Wierdenaren waren gefocust en gaven de wedstrijd niet meer uit handen. De mooie acties werden aangemoedigd door een enthousiast publiek en na het laatste fluitsignaal pakte SVZW Heren 2 opnieuw de winst.

Meer berichten