Julian Slots heeft al meerdere titels op zijn naam staan. Foto: Jolien van Gaalen.
Julian Slots heeft al meerdere titels op zijn naam staan. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

Julian sleept wereldtitel in de wacht

  Sport

door Jolien van Gaalen

WIERDEN / ALMELO – Zes trainingen per week, elk van anderhalf uur. Dit intensieve trainingsprogramma heeft dertienjarige Julian Slots nu ook het wereldkampioenschap kickboksen opgeleverd.

De Almelose Julian begon op zijn vijfde met kickboksen. Op de vraag wat hij leuk vindt aan kickboksen, is hij duidelijk: " Alles wat eromheen zit, zoals de spanning. Als je in ring staat, moet je altijd goed je best doen."

"De eerste wedstrijd ging voor mijn gevoel wat minder, de tweede ging goed", vertelt Julian. "Maar hij heeft uiteraard wel gewonnen, anders was hij geen kampioen geworden. Hij stelt nogal hoge eisen aan zichzelf op dat gebied," vult trainer Atty Gol van Atty's Gym aan. Bij de wedstrijd in Nordhorn waren deelnemers uit meer dan 100 landen met ongeveer 1000 kickboksers. De wedstrijd is daarom ook over twee dagen verdeeld. Julian is trots op zijn prijs. "Ik ben er heel erg blij mee. Dit is de enige prijs die ik nog niet had. Het was een mooi moment." In totaal heeft Julian twaalf titels op het gebied van kickboksen, waaronder vijf Europese titels. "Als trainer ben ik natuurlijk supertrots, hij is de eerste hier die een wereldtitel heeft binnengehaald", zegt Atty. "Er trainen hier ook professionals, maar die hebben nog geen wereldtitel." Julian ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet: "Mijn doel is om de beste van de wereld te worden."

Meer berichten