Deze heren hebben het  opgenomen tegen DIOS. Vanaf het begin waren de teams aan elkaar gewaagd. Foto: Raymond Kampherbeek.
Deze heren hebben het opgenomen tegen DIOS. Vanaf het begin waren de teams aan elkaar gewaagd. Foto: Raymond Kampherbeek. (Foto: Raymond Kampherbeek)

WVC Volley H1 verliest in Dinxperlo van koploper DIOS

  Sport

door Arnold Hilberink

WIERDEN / DINXPERLO - De heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley heren 1 namen het afgelopen zaterdag op tegen koploper DIOS. Zij zijn in de auto gesprongen naar Dinxperlo. Voor de meeste mensen is dit een ritje van één uur, maar Wierdense team wist er toch een rit van 1,5 uur van te maken. Vele dorpen werden onderweg bezocht. Ze hebben een cultureel uitstapje gecombineerd met een sportieve afsluiting.

Tegen 17.30 uur kwamen de mannen aan bij de sporthal in Dinxperlo, waar de wedstrijd om 18.00 uur begon.

WVC Volley was op één speler na compleet, Jaroslaw kon vanwege familiebezoek helaas niet op terug zijn voor deze wedstrijd.

Ondanks wat kleine blessures bij WVC werd er van begin af aan een mooie strijd gestreden tussen de koploper DIOS en de nummer 2 van de derde divisie A. De eerste set werd uiteindelijk wel met een ruime voorsprong gewonnen door DIOS met 25-16.

Ander vaatje
In de tweede set moest er door de heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley uit een ander vaatje getapt worden. Vanaf het begin waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en vochten voor elk punt. Deze set werd gewonnen door WVC Volley met minimaal verschil (23-25).

Gestreden
In de derde set kon WVC de goede lijn niet doorzetten vooral doordat de aanvallers niet voldoende kon scoren tegen een sterk verdedigende tegenstander. Deze set werd met 25-18 verloren.

In de vierde set een zelfde beeld als in de derde. Ook deze set werd er nog gestreden voor elke bal. Af en toe werden er mooie punten gescoord, helaas voor WVC was het niet voldoende en werd de wedstrijd afgesloten met een 25-19 verlies. 3-1 verlies was het hoogst haalbare in de wedstrijd.

Volgende wedstrijd
In de thuiswedstrijd hopen de mannen toch de winst te kunnen pakken. Het team speelt op donderdag 8 november om 21.15 uur een competitiewedstrijd tegen De Hofnar BOVO Heren 2 in sporthal 'n Dikken in Wierden.

Meer berichten