Foto: Henk Pluimers

Enter Vooruit moet remise toestaan

  Sport

door Jan Scholten

ENTER - In een match die geen minuut verveelde hebben Enter Vooruit en het bezoekende K.H.C. uit Kampen er een enerverende bedoening van gemaakt. Beide ploegen gooiden veel in de strijd en toen het leek dat Enter Vooruit bij het naderen van het eindverdict met de bloemen ging lopen, hesen de Kampenaren zich in de slotminuut tóch nog naast de thuisploeg, 2-2.

Waar vóór rust de ploeg van E.V.'s voorman Peter Schulte de zaak domineerde, kwamen na de onderbreking van een kwartier, de manschappen van K.H.C.-coach Herman Oosterhaar wat nadrukkelijker ten tonele. Bij zwart en wit begonnen ze in elk geval met de betere papieren op tafel te gooien. Binnen het kwartier lag de knikker achter K.H.C.-doelman Roy van Dijk in het Kampense netje.

Mark Breukink begon vanaf eigen speelhelft aan een opmars, waarbij hij met een droge schuiver E.V. in bonus schoot: 1-0. De feestvreugde sloeg rap over in een korte schrik, toen Durk van der Leest twee minuten verderop, na knullig Enters balverlies, de ronde knikker tegen de deklat boven doelwachter Teun Nijhof kopte. Bij zwart-wit werd er wederom niet bijster sterk verdedigd. Er liepen wat risicopatiënten in de Enterse gelederen, die geenszins vooraan hadden gezeten bij de lessen 'verdedigen'. Maar óók voorin waren er in het keurkorps van Schulte enige lieden die de motor maar niet aan de praat kregen.

Gas geven
E.V. toog met een magere 1-0 naar het kleedlokaal en waren de Kampenaren 'nog in leven'. Die constatering had zich hoogstwaarschijnlijk tijdens de pauze ook in de breinen van de bezoekers gezet, want de blauw-witten gaven na hervatting gas en binnen tien minuten sprong het cijfertje 0 bij de gasten op het scorebord ook op 1. Op rechts liet Karim Gabara z'n directe opponent de hielen zien en 'de facto', symptomatisch voor het seizoen van E.V., frommelde Peter Pluimers de lage voorzet in de eigen kooi: 1-1.

Minder dreigend
De meeste mogelijkheden voor een winnende treffer kwamen aan de kant van Kampen.Enter Vooruit kwam minder dreigend piepen voor de neus van doelwachter Van Dijk dan voor rust en E.V.-goalie Teun Nijhof draaide eigenhandig een dubbele kans van de gasten vakkundig de nek om, door zich met ware doodsverachting tweemaal voor de voeten van een aanstormende K.H.C.-er te gooien.

In minuut 83 schilderde Henri Knol een hoekschop op het blonde hoofd van de ingevallen Ron Smit en toverde met een beenharde kopstoot bij een ieder waarin zwart-wit bloed door de aderen stroomt, de uitbundige lach op het aangezicht tevoorschijn: 2-1.

Eén minuut voordat het secondewijzertje op het klokje van de prima leidende referee Reinoud Weiland de 90 omwentelingen achter de rug had, trokken de mondhoeken van E.V.-coach Schulte plotsklaps in alle richtingen. Met een zweefduik haalde sluitpost Nijhof eerst nog een trillende pegel van K.H.C.-spits Jeffrey de Nooijer uit de winkelhaak, maar toen de halve Enterse goegemeente dit nog aan het vieren was, kopte Leroy Knol, na de rap genomen hoekschop, de knikker via een Enters been in de touwen: 2-2. Het hele scenario overziend een terechte puntendeling en daarom nam een ieder, zowel in Enter alsook in Kampen, dat ene punt zonder morren maar mee onder het hoofdkussen.

Meer berichten