Foto: Stichting De Welle

Elke week sporten, springen en spelen in Enter

  Sport

door Stichting De Welle

ENTER -  Sportbuurtwerk Wierden van Stichting De Welle is sinds vrijdag 2 november weer wekelijks te vinden in de Enterse sporthal De Zomp. "Het afgelopen schooljaar groeide de sportinstuif uit tot een groot succes", aldus een woordvoerder.

"Tot maart 2019 kunnen basisschoolleerlingen elke vrijdagmiddag van 15.15 tot 17.00 uur aansluiten. Tijdens de sportieve bijeenkomsten hoopt het Sportbuurtwerk de jeugd te stimuleren en te enthousiasmeren om te bewegen. Sport heeft immers een positieve invloed op zowel gezondheid als de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen."

Speciale activiteiten

Tijdens de sportinstuif is de sporthal opgedeeld in gedeeltes waarin telkens één sport- of spelelement centraal staat.Net als vorig jaar staan er dit jaar ook enkele speciale activiteiten op het programma. Op 23 november komt paralympiër Johan Reekers langs om een workshop te verzorgen. Dan kunnen kinderen ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel. Sporten met een beperking gaat vast lastiger dan gedacht.Op 14 december vindt er ook een 'special' plaats. Het thema van deze activiteit blijft nog even een verrassing.

Data
Sportbuurtwerk Wierden is op de volgende momenten in sporthal De Zomp te vinden: 9 november, 16 november, 23 november, 30 november, 7 december, 14 december en 21 december. Ook in het nieuwe jaar gaat de sportinstuif door. Het programma van 2019 wordt in het nieuwe jaar gecommuniceerd.

Praktisch
Deelname aan de sportinstuif kost 1 euro per keer. Voor de specials op 23 november en 14 december wordt 1,50 euro gevraagd. Aanmelden is niet nodig, maar denk wel aan fijne sportkleding en gympen. De sportinstuif wordt begeleid door sportbuurtwerkers van Stichting De Welle en stagiaires.

Meer berichten