De teams waren aan elkaar gewaagd, zo bleek tijdens de wedstrijd. Foto: SVZW Basketbal.
De teams waren aan elkaar gewaagd, zo bleek tijdens de wedstrijd. Foto: SVZW Basketbal. (Foto: SVZW Basketbal)

Strijd tussen damesteams van SZVW

  Sport

door SVZW Basketbal

WIERDEN - Bij de thuisbasis van SVZW Basketbal hebben de beide damesteams het tegen elkaar opgenomen. Op papier speelde dames 1 uit, dus voor de verandering droegen zij die wedstrijd blauwe lintjes.

De dames uit het eerste hebben een streepje voor op gebied van ervaring en lengte, maar het jongere voltallige dames 2-team was niet van plan het ze makkelijk te maken. Zo bleek ook de wedstrijd van start te gaan. De verdediging stond bij beide teams als een huis en het was voor de ploegen een lastige taak om de eerste paar scores te vinden. Dames 1 had vooral moeite om in de flow te komen en het balletje wilde voor hen in de beginfase maar niet vallen. Een stroeve eerste helft had een tussenstand van 13-19 tot gevolg, in het voordeel van Dames 1.

In de tweede helft schakelde Dames 1 over van een zone-verdediging naar een man-to-man-verdediging. Dit pakte goed voor ze uit en langzamerhand was het verschil in niveaus tussen de teams beter te zien. Waar Dames 2 hier en daar net wat slordiger waren met foutjes, werd er bij het eerste effectief rond gepasst en scores gemaakt.
Met een eindsprint van Dames 1 was de eindstand na vier kwarten 26-50. Hiermee pakt Dames 1 haar tweede overwinning.

Meer berichten