Jinthe Hengstman heeft bij het jeugdkampioenschap zeventien deelnemers achter zich gelaten.
Jinthe Hengstman heeft bij het jeugdkampioenschap zeventien deelnemers achter zich gelaten. (Foto: Hengstmannen)

Wierdense Jinthe Hengstman eerste bij NK

  Sport

WIERDEN / ALMERE - Vier deelnemers van karateclub Muga Mushin Ryu streden afgelopen weekend mee op het Open Nederlandse Jeugd Kampioenschap (ONJK) in Almere.

Dit kampioenschap is georganiseerd door en staat onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Het is een toernooi voor alle karatestijlen en waar alle 180 aangesloten karatescholen in Nederland maar ook buitenlandse aan mee kunnen doen.

Van Karateclub Muga Mushin Ryu deden Elisabeth Damhuis, Lune Nagel, Fern Eenkhoorn en Jinthe Hengstman mee op zaterdag 27 oktober in de categorie meisjes in het onderdeel kata. Helaas vielen zowel Elisabeth als Lune af in de tweede ronde. In de categorie meisjes onder 14 jaar wist Fern wel haar wedstrijden te winnen maar strandde uiteindelijk in de halve finales op een derde plaats.

In de categorie meisjes onder 12 jaar en een poule van zeventien deelnemers won Jinthe Hengstman al haar voorronde wedstrijden. In een spannende finale won Jinthe nipt van haar Belgische tegenstander Callista Panza. De vijf scheidsrechters beoordeelden haar kata gojushiho sho echter, op moeilijkheidsgraad, net een tikkeltje beter. Jinthe kreeg drie vlaggen voor en twee tegen van de in totaal vijf vlaggen. Jinthe mocht plaats nemen op de hoogste trede en is Nederlands Kampioen in haar leeftijdsklasse.

Meer berichten