Bas Woesthuis van SVZW. Foto: Henk Steen.
Bas Woesthuis van SVZW. Foto: Henk Steen. (Foto: HENK STEEN)

Zwaluwen op valreep langs Apeldoorn

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

WIERDEN - Scheidsrechter Jaafar Aafouallah en zijn assistenten hadden de leiding hadden over de wedstrijd op sportpark het Lageveld. SVZW-trainer Philip Agteres zag zich opnieuw geconfronteerd met een volle ziekenboeg en dus moest er geïmproviseerd worden.

De gastheren gingen meteen na het eerste fluitsignaal in de aanval en dat leverde in de zesde minuut de eerste corner op. Csv Apeldoorn liet het allemaal over zich heen komen en loerde op de counter, waarbij Maarten Boeve in de elfde minuut dichtbij de openingsscore was, hij hield er een corner aan over. De vrije trap van Maarten Jansen namens SVZW op 20 meter belandde in de muur. Het speelveld was klein in dat eerste kwartier, de thuisploeg sterker, maar doelpunten werden er niet gescoord. Een prima actie van Yessin Maskoul na twintig minuten spelen leverde slechts een corner op, die volledig mislukte. Dezelfde Maskoul bediende Maarten Jansen even later op maat, de spits was een fractie te laat om succesvol te zijn. In de 30e minuut werd de eerste gele kaart uitgedeeld, Fabian Put van csv het slachtoffer. Intussen lieten de Apeldoorners de Wierdenaren onveranderd komen, kreeg SVZW de kansen maar verzuimde men te scoren De tweede gele kaart ging naar Jesse Perdon van Apeldoorn. Vlak voor afloop van het eerste bedrijf kopte Frank Smit helaas net naast. Ruststand: 0-0.

Twee ongewijzigde elftallen traden na de thee aan en kreeg Apeldoorn na drie minuten een cadeautje in de schoot geworpen: de terugspeelbal was veel te slap en te kort en dus kon Steven van As simpel onderscheppen en de 0-1 scoren, SVZW zat echt in de hoek waar de klappen vielen en waar het broodnodige geluk ook nog eens ontbrak. Intussen was de geblesseerde Nigel Michels vervangen door Joshua ter Avest bij de gastheren en in de 51e minuut was Yessin Maskoul los, maar eindschot bleek een rollertje dat voorlangs het Apeldoornse doel verdween, SVZW moest achterin uiterst alert blijven op de counters. In de 62e minuut toen Sander Krijns heel erg dichtbij de 0-2 was en keeper Jens Veldwachter bekwaam redde. Meteen daarop wisselde trainer Jeroen Burghout dezelfde Krijns, voor hem kwam Jamarro Diks, die meteen zijn visitekaartje afgaf door een stuiterend naast te schieten. Apeldoorn drong aan, rook de bevrijdende 0-2, getuige het schot in de 67e minuut van Fabian Put dat door Veldwachter onschadelijk werd gemaakt. Yessin Maskoul zag in de 70e minuut zijn schot net naast gaan. In de 76e minuut werd Yessin Maskoul voor de zoveelste keer onreglementair gevloerd en verdween de daaruit volgende vrije trap door Maarten Jansen wederom in de muur. Tactische wissel bij de thuisploeg in de 77e minuut: Sten Knol eraf en Nick Koopmans erin. De voorzet van Yessin Maskoul in de 81e minuut leverde een corner op van waaruit John Lubbers naast kopte. In de 85e minuut klonk een zucht van verlichting over het Lageveld, toen Bruce Schotman namens csv op de lat kopte. In die slotfase het leek eerder 0-2 te worden dan 1-1, maar het bleef bij die 0-1. In de 90e minuut gebeurde dan toch nog wat niemand meer voor mogelijk had gehouden: invaller Nick Koopmans kopte de voorzet van Bas Woesthuis onhoudbaar tegen de touwen. In blessuretijd werd het schot van Maskoul gestopt door csv doelman Patrick Jansen, ontving John Lubbers namens SVZW nog geel, werd het schot van Jamarro Diks door de Wierdense sluitpost tot corner gewerkt en werd de eindstand op 1-1 bepaald.

Volgende wedstrijd

Volgende week zaterdag gaat de reis naar Buitenpost, op de grens van Groningen en Friesland om daar aan te treden bij de debutant in de Hoofdklasse B die na een moeilijke beginfase nu de punten binnenhalen is en inmiddels comfortabel in de middenmoot verblijft. Opnieuw een moeilijke opgave daarom voor ons eerste elftal en we mogen hopen dat Philip Agteres komende week de ziekenboeg wat leeg zal zien lopen.

Meer berichten