De Wierdense dames vinden het bijzonder dat ze tweede ronde van de nationale beker behaald hebben. Foto: WVC Volley D1.
De Wierdense dames vinden het bijzonder dat ze tweede ronde van de nationale beker behaald hebben. Foto: WVC Volley D1. (Foto: WVC Volley D1)

Dames 1 van WVC Volley delven onderspit in strijd om beker

  Sport

door Leonie van den Noort-Velten

WIERDEN - De tweede ronde van de nationale beker, daar draaide het afgelopen zaterdag om. WVC had nog nooit eerder de tweede ronde behaald, dus dat was op zich al iets bijzonders. Veel meiden speelden een aantal jaren geleden nog in de tweede klasse en vandaag stond er een team uit de top van de eerste divisie en een team uit de topdivisie aan de andere kant van het veld.

De eerste wedstrijd speelde Weghorst Makelaardij WVC Volley D1 tegen Sudosa dames 1 uit Assen. Een team dat ook bij WVC in de competitie zit. De eerste set ging het gelijk op. Al snel stond er een kleine voorsprong op het scorebord door een aantal goede serveseries en mooie aanvallen. Helaas kon het team de goede puntenreeks niet volhouden. Er slopen een aantal foutjes in het spel en al snel stond Sudosa weer op gelijke hoogte. WVC scoorde niet meer zo makkelijk als aan het begin van de set en Sudosa kwam juist beter in het spel. Zij wonnen dan ook met 19-25.

Door fouten aan de kant van Wierdense team werd het voor Sudosa een stuk makkelijker tijdens de tweede set. Door een aantal wissels toe te passen probeerde WVC nog het tij te keren, maar ook deze set werd gewonnen door Sudosa met 15-25. Het zou de derde set anders moeten om deze wedstrijd nog winnend af te sluiten. WVC begon beter aan deze set. Het eerste gedeelte van deze set ging gelijk op. Tot 11-10 kon WVC aanhaken en zelfs op een voorsprong komen. Helaas slopen daarna weer te veel fouten in het spel van WVC en Sudosa kon daarvan profiteren. De set werd door Sudosa gewonnen met 15-25 en dus de wedstrijd met 0-3. Sudosa speelde vervolgens tegen Alterno dames 2 en won deze wedstrijd met 3-1.

De laatste wedstrijd van deze dag werd gespeeld tussen WVC en Alterno dames 2, een wedstrijd waar niks meer op het spel stond. De meiden van WVC Volley maakten zich op voor de laatste wedstrijd tegen een topdivisieteam. In de eerste set werd er door WVC druk gezet op de tegenstander door goede serveseries en mooie aanvallen. Het team kon goed bijblijven, maar maakte boven de 20 punten te veel fouten en verloor de eerste set met 23-25. Bij de tweede en derde set waren er weer mooie rally's te zien. D1 kon aardig bijblijven, maar het was duidelijk dat Alterno D2 over net iets meer ervaring beschikte: zij wonnen beide sets.

Volgende wedstrijd
Deze week staat er een uitwedstrijd op het programma om 18.00 uur tegen Hake Tjoba D1 uit Klazienaveen.

Meer berichten