Bij het toernooi waren deelnemers van meerdere verenigingen aanwezig. Foto: judoschool Haagsma.
Bij het toernooi waren deelnemers van meerdere verenigingen aanwezig. Foto: judoschool Haagsma.

Brons voor Femke van den Berg

  Sport

door judoschool Haagsma

WIERDEN / HEERDE - Voor beginnende judoka's was op zaterdag 6 oktober het eerste judotoernooi in Heerde. Meer dan 60 deelnemers uit onder andere Zwolle, Hengelo, Borne, Heerde en Wierden waren aanwezig.

Het toernooi, waarvan de organisatie in handen was van Sportcentrum Bijsterbosch, is er voor iedereen die wil proeven van het judo als wedstrijdsport. Tijdens dit toernooi leren kinderen de spelregels kennen, ontdekken ze hoe een partij verloopt, maken ze kennis met scheidsrechters, scoreborden en wedstrijdbanden en leren ze omgaan met winnen en verliezen.

Als enige deelneemster van de judolocatie Wierden hield Femke van den Berg de eer hoog. Na een aantal mooie judopartijen mocht ze plaatsnemen op het podium om een bronzen beker in ontvangst te nemen. Trainer Marjolein Besnyöi: "Op zo'n dag komen breedtesport en wedstrijdsport heel mooi samen. Het is voor iedereen een fantastische judo-ervaring en dat is meteen de missie van onze club. Tegelijk is deze oefencompetitie - voor wie dat wil - een opmaat naar de selectie, lidmaatschap van de Judo Bond Nederland (JBN) en wedstrijden buiten de deur. Alles mag en niks hoeft. Dat vind je terug in de sfeer tijdens de competitie, die is super!"

Meer berichten