De teams van BC Flits hopen dat zij bij de volgende wedstrijd in Haarlem op dezelfde voet verder spelen.
De teams van BC Flits hopen dat zij bij de volgende wedstrijd in Haarlem op dezelfde voet verder spelen. (Foto: BC Flits)

BC Flits zet stijgende lijn voort in Amersfoort

  Sport

door BC Flits

WIERDEN / AMERSFOORT - Hoewel er afgelopen weekend nog niet gewonnen werd door het eerste team van Badminton Club Flits, werd de stijgende lijn wel voortgezet. De eerste wedstrijden in de tweede divisie werden respectievelijk met 7-1 en 6-2 verloren. Afgelopen zaterdag werd er met 5-3 verloren van hun tegenstanders in Amersfoort.

De badmintonners uit Wierden begonnen sterk met de dubbelwedstrijden. De dames, Marlous Lubbers en Birgit Rotman, speelden een goede wedstrijd en wonnen in twee sets. De herendubbel was een spannende partij. De eerste set werd gewonnen met 12-21 door Joeri Pots en Richard Draaijer. De tweede set ging met precies dezelfde cijfers naar de tegenstanders. De derde set werd knap met 19-21 gewonnen door Flits.

Helaas werden na de dubbels de eerste drie single partijen verloren. Mark Geerlink verloor in 2 sets van een ervaren tegenstander. Richard en Birgit verloren beide in derde sets. De vierde single van Marlous was wellicht de spannendste wedstrijd van de dag. Marlous won haar single fraai met 21-23 21-17 19-21.

Met een tussenstand van 3-3 konden de mixen beginnen. Helaas werden deze beide in twee sets verloren. Dit betekende een eindresultaat van 5-3 in het voordeel van Amersfoort. Komende twee weekenden is er een pauze in de competitie. Over drie weken gaat Flits het opnemen tegen Duinwijck uit Haarlem. Hopelijk kan de stijgende lijn dan verder worden voorgezet.

Meer berichten