WVC Volley in actie tegen Bolsward. Foto: Jan van den Noort.
WVC Volley in actie tegen Bolsward. Foto: Jan van den Noort.

Dames WVC in vijfsetter onderuit tegen Bolsward

  Sport

Wierden - De volleybalsters van Weghorst Makelaardij WVC Volley hebben hun eerste thuiswedstrijd in de eerste divisie verloren. In een vijfsetter won VC Bolsward met 2-3.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met Loes Boone, Lisette Ottenschot, Kirsten Lentink, Myrthe Maris, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Kira Schorn. Marlijne ter Avest nam meteen het eerste blok voor haar rekening, gevolgd door een mooi blok van Lisette Ottenschot. De dames uit Wierden wisten de voorsprong de gehele set vast te houden en steeds verder uit te breiden tot 19-12. Mede door goede serveseries en een goed blok werd de eerste set binnengehaald met 25-16.

De opstelling in de tweede set was ongewijzigd. WVC zette het goede spel van set 1 voort. Mede door een goede serveserie van Marlon Voortman namen de speelsters uit Wierden wederom de leiding (17-13) om uiteindelijk met 25-20 te winnen. De derde set begon een beetje rommelig, maar WVC wist toch op een 20-13 voorsprong te komen. Daarna stokte het en won Bolsward de set met 20-25. In de vierde set kwam WVC met 24-23 voor, maar pakten de Friezinnen de setwinst, 24-26.

In de vijfde set kwam WVC met 8-2 voor, maar Bolsward had de langste adem en via 10-10 werd het 13-15. Zaterdag volgt DBS uit in Balk.

Meer berichten