Logo dedriehoek.net


Jan Haselbeke (links) en Henk Bloemert op één van de mooie delen van de Wiezeo ATB Tour 2017. Foto: tekst&prtwente
Jan Haselbeke (links) en Henk Bloemert op één van de mooie delen van de Wiezeo ATB Tour 2017. Foto: tekst&prtwente

ATB-en door bedrijven, café's, natuur

  Sport

WIERDEN - Op de mountainbike niet alleen door mooie stukjes natuur, maar ook dwars door bedrijven, over sportterreinen en door café's! Dat is allemaal te beleven tijdens de spectaculaire Wiezo ATB Tour 2017, die zaterdag 22 juli gehouden wordt. Het is dit jaar voor het eerst dat deze ATBtocht op de Wiezozaterdag gehouden wordt.

"In het programma ontstond ruimte doordat de Wiezoloop ging verkassen", vertellen Henk Bloemert en Jan Haselbeke van de organiserende Stichting ATB Route Wierden. "Een groter evenement als deze toertocht past dan ook perfect op deze zaterdag." Qua beleving wordt dit een wel heel bijzondere tocht. Zo fietsen de deelnemers onder andere door de betonfabriek van Jannink, waar die dag in de fabriek een hindernis aangelegd is, over de skeelerbaan en het rugbyveld, door een ligboxenstal, een paardenstal en door de manege Vossenbos, langs de Schietbaan en op het eind door een rijwielzaak en door twee café's. Kortom, een tocht waarbij veel te beleven valt.

De deelnemers vertrekken voor hun tocht vanaf het Parc Fermé, de bewaakte rijwielstalling, op het Binnenhof, tussen 09.00 en 10.00 uur. Burgemeester Henk Robben geeft niet alleen het startschot, maar fietst zelf ook mee. Deelname kost 5 euro; NFTU-leden betalen 4 euro. De jeugd tot 14 jaar mag gratis meedoen. Inschrijven en betalen ter plekke. Het goede doel is Cycle for Plan Zambia, waarmee de strijd tegen kindhuwelijken wordt gesteund.

De deelnemers kunnen kiezen uit de 35 of 60 kilometer. "Deze recreatieve tocht is toegankelijk voor alle leeftijden, maar je moet wel in staat zijn om een uitdagende tocht van 35 of 60 kilometer te kunnen fietsen. Alle bijzondere elelementen van deze tocht vind je op de korste afstand. Bij de langste route is er een extra lus voor de deelnemers die vooral voor het fietsen komen", vertellen Bloemert en Haselbeke. Onderweg is er de catering, verzorgd door de gezamenlijke Wierdense bakkers en de supermarkten AH, Coop en Jumbo.
Aan het eind van de tocht gaan alle deelnemers door de café's en de rijwielzaak, om weer op het Binnenhof uit te komen, waar een warme ontvangst wacht. En mocht het weer zodanig zijn dat de modder hoog om de wielen zit, dan staat de brandweer klaar om de fietsen schoon te spuiten.

"We verwachten minimaal 250 deelnemers, maar we hopen dat het er 500 worden. Het is een heel bijzondere tocht, je fietst op plekken waar je anders nooit komt. Het wordt een tocht die je gereden móet hebben!"

Meer info op de facebookpagina Wiezo ATB Tour 2017

Reageer als eerste
Meer berichten