Logo dedriehoek.net


Ook voor de editie 2017 van de Ronde van Enter staat er een tijdrit voor teams op het programma. Een team moet bestaan uit vier personen, waarvan de tijd van de derde renner over de streep telt als eindtijd. Het team mag alleen uit geboren Enternaren bestaan.
Ook voor de editie 2017 van de Ronde van Enter staat er een tijdrit voor teams op het programma. Een team moet bestaan uit vier personen, waarvan de tijd van de derde renner over de streep telt als eindtijd. Het team mag alleen uit geboren Enternaren bestaan. (Foto: Ronde van Enter)

Enter zaterdag mooiste wielerdorp!

  Sport

ENTER - Enter is zaterdag 8 juli het mooiste wielerdorp boven de grote rivieren. Het klompendorp is zaterdag het middelpunt van de wielerwereld in Oost Nederland, want dan vinden voor de veertiende keer de Ronde van Enter en voor de derde keer de Ronde van Twente plaats. Alle starts en finishes van deze dag vinden vanaf 12.00 uur plaats op de Bornerbroekseweg, zoals de meeste Enternaren wel weten.

Om te beginnen zal om 12.00 uur wethouder Nico Lansink Rotgerink de Nieuwelingen klassieker voorzien van het startschot, waarna deze jonge renners Twente en dan vooral de Hof van Twente zullen doorkruisen. Zij worden om 14.00 uur later terug verwacht voor de finish.

Klassieker junioren

Aansluitend om 15.00 uur start de klassieker voor de junioren en hier zal Enters eigen politica Rosalien Slagers het startschot verzorgen.

Sportklasse

Aansluitend zal er in de sportklasse worden gekoerst in het criterium op het parcours van de Ronde van Enter.

De deelnemers aan deze sportklasse zullen om 16.30 uur finishen.

Tegen 19.15 uur is het tijd voor de Enterse tijdritteams, hetgeen voor de nodige spannende momenten zal zorgen onder de deelnemers en supporters. De Elite zal om 20.15 uur aantreden en hoopt te finishen tegen de klok van tienen. De organisaties van beide rondes hebben weer alles op alles gezet om er een geslaagde dag van te maken.

Een grote dankbaarheid vanuit de organisaties gaat uit naar de sponsoren, die dit jaar wederom met meer het evenement ondersteunen.

De inschrijvingen lopen allemaal weer ver boven verwachting en eigenlijk is alles zo goed als voltekend. Alleen bij de hardlopers kunnen er nog wel wat meer bij. Hiervoor kan men zich nog steeds inschrijven op
www.inschrijven.nl

Voor alle info gaat u naar  www.rondevanenter.nl of www.rondevantwente.nl

Reageer als eerste
Meer berichten