Logo dedriehoek.net


Race op zitmaaiers

  Sport

RECTUM/YPELO - Het begon klein, maar het is inmiddels een jaarlijks evenement: de zitmaaierraces in Rectum-Ypelo. En dat evenement wordt vrijdag 14 juli weer gehouden.

In het begin waren er twee buurtgenoten die een omgebouwde zitmaaier in de schuur in elkaar hadden gezet. Klaar voor een wedstrijdje met elkaar. Een aantal buurtbewoners kwam kijken en men beleefde samen veel plezier. Al snel kwam de uitspraak: 'Dat muw wier doo'. Daar liet men dan ook letterlijk geen gras over groeien. Met een handjevol vrijwilligers werd er een plan van aanpak gemaakt.

Tot op de dag van vandaag kunnen liefhebbers bij de Zitmaaierrace Rectum-Ypelo terecht voor een internationaal evenement en een heerlijk dagje plezier voor jong en oud, zo ook vrijdag 14 juli. Voor de kinderen is er van alles te doen: van een springkussen tot een clown. Maar ook de volwassenen kunnen hun hart ophalen: genieten van de snelle zitmaaiers onder het genot van een hapje en een drankje.
De organisatie heeft dit jaar het evenement uitgebreid met internationale rijders, ook voor veel gezelligheid die dit met met zich meebrengt. Verder is er RC race, voor radiografische bestuurbare auto's.

Dit jaar wordt het evenement gehouden aan de Ypeloschoolweg 8; gestart wordt om 18.00 uur!

Reageer als eerste
Meer berichten