Logo dedriehoek.net


<p>Tim Breukers aan de bal tegen Groningen in Erve Asito. Foto: NESimages</p>

Tim Breukers aan de bal tegen Groningen in Erve Asito. Foto: NESimages

(Foto: NESimages/Michael Bulder)

Tim Breukers kijkt uit naar de derby

  Sport

De laatste twee Twentse derby’s in de eredivisie tussen Heracles Almelo en FC Twente, in 2019 en 2018, werden gewonnen door Heracles Almelo. Maar in 2017 won FC Twente tweemaal. Zaterdag om 21.00 uur staan beide Twentse clubs weer tegenover elkaar, in Erve Asito. “We moeten er voor zorgen dat de punten in Almelo blijven’’, zegt Tim Breukers van Heracles Almelo, geboren in Oldenzaal.

door Hans Assink

ALMELO – Tim Breukers speelde al een flink aantal derby’s. De laatst gespeelde derby tussen Heracles en FC Twente was die in Enschede. Op 20 september 2019 werd het 2-3 voor Heracles, met goals van Aitor en Berggren voor ‘rood’ en treffers van Dessers en Mauro Junior (2) voor ‘zwart/wit’.
Op 9 maart 2018 werd Heracles – Twente 2-1, met doelpunten van Tighadouini voor Enschede en Peterson en Mahar (eigen doel) voor Almelo. Tim Breukers stond beide keren in de basis. “Elke derby die je wint is mooi’’, zegt de rechtsback. “Ik denk dat ik uit vaker heb gewonnen dan thuis. In Almelo hebben we niet zo vaak van Twente gewonnen, dat moet nog maar eens een keer gebeuren. De laatste weken voetballen we goed. Dat geeft vertrouwen en dat proberen we door te zetten.’’

Op 29 augustus 2015 won Heracles thuis met 2-0 van Twente. De goals waren van Bel Hassani en Weghorst. “Ik was toen geblesseerd’’, zegt Breukers.
Zijn mooiste overwinning in de derby? “Dat was toen we voor het eerst in Enschede wonnen. Omdat het onverwacht was. En om de grootte van de club. De afgelopen jaren hebben we verschillende keren gewonnen, maar in het begin won Twente het merendeel van de wedstrijden. De eerste die we uit wonnen was heel bijzonder.’’ Het geschiedde op 10 februari 2012. De uitslag was 2-3. De goals waren van Everton (2) en Douglas, met twee tegengoals van De Jong.

Op 5 mei 2013 eindigde Heracles – Twente in 1-1. Bruns en Fer scoorden en Breukers stond bij Twente in de basis. Breukers speelde de derby’s in november 2011 (1-1) en september 2010 (0-0) in het shirt van Heracles. “Ik weet dat er veel op het spel staat en ik probeer dat ook over te brengen op de rest van het team. Zoveel Tukkers spelen hier niet. Alleen Rohat Agca en ik. Heracles – Twente is een wedstrijd op zich, ook voor de supporters. Als je het veld opkomt, dan voel je dat het op de tribune meer leeft dan anders.’’

Wie er favoriet is? “Ik denk dat het twee gelijkwaardige ploegen zijn. Wij zijn de thuisspelende ploeg en iedereen weet het belang, dus we klappen er vol op. Dat Twente uit beter is dan thuis? Ze zijn nog niet bij ons geweest hè. Maar Twente heeft een prima ploeg hoor, we moeten ze niet onderschatten’’, aldus Breukers.

Heracles beleefde zondag een slechte generale repetitie met een 3-0 nederlaag tegen RKC in Waalwijk. John, Daneels en Van der Venne maakten de goals. Breukers werd in de rust gewisseld voor Fadiga.
Twente speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Feyenoord, maar gaf een 2-0 voorsprong weg.

Meer berichten