<p>WVC Volley speelt zaterdag 26 september om 15.00 uur thuis tegen VC Zwolle D2. (Foto: Pixabay)&nbsp;</p>

WVC Volley speelt zaterdag 26 september om 15.00 uur thuis tegen VC Zwolle D2. (Foto: Pixabay) 

(Foto: Pixabay)

WVC Volley D1 wint van Set-Up: mooie start van competitie

  Sport

Na de winst van vorige keer gingen de dames van Weghorst Makelaardij WVC Volley D1 weer vol goede moed, enthousiasme en fanatisme op pad naar Ootmarsum, waar de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen plaatsvond.

door WVC Volley 

WIERDEN / OOTMARSUM - De wedstrijd werd door WVC gestart met Kira Schorn, Loes Boone, Marlijne ter Avest, Kirsten Lentink, Marlon Voortman, Anne Meijerink en Lisette Ottenschot. Na het applaus over en weer kon de wedstrijd van start gaan. De dames van WVC begonnen net als Set-Up slordig aan de wedstrijd. Aan beide kanten werden er foutjes gemaakt, waardoor de set gelijk op ging. Uiteindelijk wisten de dames van WVC na een spannende slotfase de eerste set naar zicht toe te trekken. Eindstand is 27-29.

Het begin van de tweede set was duidelijk in het voordeel van Set-Up. Dit was ook terug te zien in het scoreverloop. Ondanks de oplopende achterstand lieten de dames van WVC zich niet gek maken en na een time-out knokten zij zich terug in de wedstrijd. De dames wisten met een paar sterke serves de tegenstander onder druk te zetten en wonnen de set uiteindelijk met 20-25.

Vanaf dit moment viel er voor Set-Up weinig meer te halen. WVC begon ijzersterk aan de derde set. Binnen no-time liepen zij uit naar 7-14 en wisten de set met dominant spel vrij eenvoudig te winnen. Gesterkt door het meegereisde publiek uit Wierden ging WVC door waar het gebleven was: goed gecontroleerd spel en het scoren van punten. Ook de vierde set werd door de dames uit Wierden gedomineerd. Het was goed te zien dat de dames op elkaar ingespeeld waren, want de onderlinge afstemming was uitstekend. Mede door het goed georganiseerde spel van WVC kon Set-Up ook deze set niet naar zich toetrekken en wisten de dames uit Wierden de vierde en tevens laatste set te winnen! Eindstand 23-25. 

De 4-0 overwinning moest natuurlijk gevierd worden. Het kwam dus mooi uit dat de jarige Loes Boone voor taart had gezorgd, waardoor de dames voldaan en met een goedgevulde buik terug keerden naar Wierden. Deze uitstekende start van de competitie belooft veel goeds voor de komende weken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden