Maarten Swagerman: "Ondanks tegenstellingen zie ik vrijheid als een mooi middel om bij elkaar te komen." (Eigen foto)
Maarten Swagerman: "Ondanks tegenstellingen zie ik vrijheid als een mooi middel om bij elkaar te komen." (Eigen foto) (Foto: VVD Wierden-Enter)

Het is een wereld vol tegenstellingen

  Politiek

door Maarten Swagerman, schaduwfractielid VVD

Als ik luister naar de nieuwsberichten, als ik om me heen kijk hoor en voel ik de tegenstellingen. KLM piloten die weigeren salaris in te leveren tot een massa ontslag bij datzelfde KLM. Van #viruswaanzin tot vrijwillige mondkapjesdragers.Van ministers die waarschuwen voor verspreiding van het virus tot Diederik Gommers die zegt ‘we hebben het onder controle’.

WIERDEN - Ook ik vind het lastig om elke dag weer afstand te ‘moeten’ houden en toch doe ik het. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ander. Als liberaal zijn we natuurlijk erg druk met ‘vrijheid’. Ik wil het liefste alle vrijheid nemen die ik kan nemen, dat is positieve vrijheid. 

Maar als mijn vrijheid ten koste gaat van de ander wordt het negatieve vrijheid. Omdat ik oog heb voor de mens om me heen houd ik zoveel mogelijk afstand. Niet omdat ik niet dichtbij wil komen, maar omdat ik oprecht om de ander geef. Stel ik blijk iets bij me te dragen en daarmee de ander te besmetten. Hoe egoïstisch ben ik dan geweest door geen afstand te houden? Ik word echter niet panisch en ik ga niet teveel vermijden. Gezond verstand gebruiken! Dan zijn er voldoende mogelijkheden om ook nu gewoon lekker te genieten zowel binnen onze gemeente als daarbuiten!

Bitterballenfestijn
We gaan na de zomer als VVD Wierden-Enter weer leuke dingen doen - uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM. Denk aan een bitterballenfestijn bij Het Rheins op 2 september, een bedrijfsbezoek in oktober en in november gaan we achter de schermen kijken bij de grootste werkgever in de gemeente Wierden. Nieuwsgierig? Blijf ons - ook - op social media volgen.

Nu kunnen we nog twee weken verder opladen zodat we straks weer aan de slag kunnen. Met de kortstondige hittegolven zakt het wel eens weg dat na het zomerreces nog knopen doorgehakt moeten worden op een paar pittige dossiers zoals duurzaamheid en De Passie. Genoeg tegenstellingen. Ondanks tegenstellingen zie ik vrijheid als een mooi middel om bij elkaar te komen. Zo ook komende tijd: geef elkaar de vrijheid om gezond te blijven!

Laatste nieuws
Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de website of sociale media van de VVD Wierden-Enter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden