Dianne Harberink: "Wij zijn tegen een verdere verhoging van de OZB, vooral om onze ondernemers de komende jaren een beetje lucht te geven." (Foto: VVD Wierden-Enter)
Dianne Harberink: "Wij zijn tegen een verdere verhoging van de OZB, vooral om onze ondernemers de komende jaren een beetje lucht te geven." (Foto: VVD Wierden-Enter) (Foto: VVD Wierden-Enter)

'Iedereen laat stem en mening horen'

  Politiek

door Dianne Harberink, lid schaduwfractie VVD Wierden-Enter

Tot nu toe zijn we in de gemeente Wierden gelukkig aan een grote uitbraak van corona ontsnapt. Natuurlijk realiseer ik me dat er ook in deze gemeente mensen zijn die hun dierbaren hebben verloren en hen nu moeten missen. Ik wens hen veel sterkte om dit verlies te dragen.

WIERDEN - Inmiddels zijn er al meerdere keren versoepelingen aangekondigd. Onze ouderen mogen gelukkig na lange tijd weer bezoek ontvangen en gelukkig zijn met dit mooie zomerweer de terrassen weer open. Maar aan de andere kant zijn er ook ondernemers bij wie het water tot aan de lippen staat.

Politiek gezien begint het ook te wringen, enkele zware dossiers liggen voor. Nieuwbouw De Passie, nieuwbouw scholen in Enter en de nieuwe sportzaal in Wierden.

De tekorten op de begroting lopen verder op door het coronavirus onder meer door de WMO. Hierover moet de raad beslissen, zelfs voor de komende 30 jaar. Dit heeft voor u als inwoner van de gemeente Wierden consequenties.

De huidige coalitie heeft afgelopen jaar besloten de OZB flink te verhogen, met maar liefst 25%. Ook komende jaren zal dit het geval zijn als dit aan deze coalitie ligt.

De VVD Wierden-Enter is absoluut tegen een verdere verhoging van de OZB, vooral om onze ondernemers de komende jaren een beetje lucht te geven. We zijn in de meerjarenbegroting naarstig op zoek naar mogelijkheden om dit op te vangen. Hebt u als inwoner van Wierden een idee hierover? Bel of mail ons dan.

Demonstreren

In deze tijd komen de verschillen bij de Nederlandse bevolking meer dan anders naar boven. Demonstreren is een grondrecht. We demonstreren wat af in Nederland. Boeren, burgers en buitenlui, iedereen doet mee om hun stem of mening te laten horen. Zelfs, of misschien juist, in de anderhalvemetersamenleving gaan we massaal de straat op. Demonstreren is een recht, rellen schoppen niet, evenals een tweedeling veroorzaken in ons prachtige land. Laten we met zijn allen, wit, zwart, dik, dun, homo, lesbisch, transgender, moslim, christen of wat we dan ook maar zijn, samen zorgen dat dit land bewoonbaar blijft voor iedereen. Ik, wit mens, kan me niet voorstellen hoe het voelt om zwart te zijn. Ik, hetero, kan me niet voorstellen hoe het is om lesbisch te zijn, of moslim of wat dan ook. Ik weet wel wat pesten is, welk gevoel dat geeft. Maar dat wil niet zeggen dat daarom alle pesters maar aan de schandpaal genageld moeten worden. Vaak lost een goed, rustig gesprek veel op. Laten we daarom allemaal met elkaar in dialoog blijven gaan. Ik ben in ieder geval blij dat ik in dit mooie land kan en mag leven, wonen en werken. We hebben het hier in vergelijking met andere landen niet zo slecht. Laten we het zo houden en blijf gezond! Kijk voor meer informatie over de partij op

www.wierden-enter.vvd.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden