Jan-Willem Timmerman: "Deze crisis laat ook zien waartoe we in staat zijn. En bovendien wat écht belangrijk is." (Eigen foto)
Jan-Willem Timmerman: "Deze crisis laat ook zien waartoe we in staat zijn. En bovendien wat écht belangrijk is." (Eigen foto) (Foto: ChristenUnie Wierden-Enter)

'Niet terug naar hoe het was, maar verder'

  Politiek

door Jan-Willem Timmerman, raadslid ChristenUnie

Het is inmiddels een gewoonte bij ons thuis: regelmatig onderbreekt een vraag het werk: “Hoe moet die som ook alweer en is het al tijd voor pauze…?” Soms lastig, maar ook erg leuk. Ik ervaar deze tijd als erg bijzonder. Ik ben meer thuis dan ooit tevoren. Elke avond thuis, dat is wel even wennen. En niet alleen voor ons gezin. Het is voor iedereen anders. Door de crisis missen we contact met anderen en doen we niet alles wat we willen.

WIERDEN - Maar toch, deze crisis laat ook zien waartoe we in staat zijn. En bovendien wat écht belangrijk is. Want elke dag thuis zijn, heeft ook goede kanten. We zijn nu nog meer op elkaar aangewezen en elke dag leren we van elkaar. En ook is er even niet de druk van alles moeten. Dat ervaar ik als waardevol.

Helpen waar mogelijk
Maar niet voor iedereen is deze tijd een zegening. Mensen zijn bezorgd om diegenen die hun lief zijn, ondernemers vrezen voor hun bedrijf. Ik maak me zorgen over kinderen die in onveilige situaties leven. Over mantelzorgers die er nu alleen voor staan als opvang is weggevallen. Laten we goed op elkaar letten en helpen waar mogelijk.

Noaberschap
Gelukkig laten we als samenleving zien wat we kunnen. Via de website nietalleen.nl wordt hulp gevraagd én gegeven.
 Mensen bieden noaberschap en we houden meer rekening met elkaar. En ik hoop dat we dit volhouden.

Keuzes maken
Want we mogen straks verder gaan. Niet terug naar hoe het was, maar verder naar hoe het zou kunnen zijn. En dat betekent: keuzes maken! In ons bestedingspatroon, in wat we doen en waar we naar toe gaan. Hoe, dat weten we niet. Maar dat het anders moet, lijkt duidelijk.

Toekomst
Ook als fractie ChristenUnie gaan we verder. Deze week vergaderen we als gemeenteraad online. Anders dan we ooit gedacht hadden, maar niet minder belangrijk. De komende maanden nemen we besluiten. Besluiten die voor onze toekomst van belang zijn. Denk aan hulp voor ondernemers, voor zorgbehoevenden. Maar we besluiten ook over onze duurzame energievoorziening. Over de toekomst gesproken! Maar die toekomst gaan we vol hoop tegemoet.

Houd vol
Vorige week vierden we Pasen. En het mooie van Pasen is dat na het verdriet van Goede Vrijdag het ook zondagmorgen wordt, de dag van de opstanding, de dag van nieuwe hoop. En in die wetenschap zeg ik het dan ook nog maar een keer: houd vol! We gaan samen verder!

Gaat u met ons mee? U bent welkom bij de ChristenUnie. Aanmelden kan via de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden