Raadslid André Tijhof: "Laten we met zijn allen zorgen dat de menukaart praktisch, overzichtelijk en lekker blijft." (Foto: VVD Wierden-Enter)
Raadslid André Tijhof: "Laten we met zijn allen zorgen dat de menukaart praktisch, overzichtelijk en lekker blijft." (Foto: VVD Wierden-Enter) (Foto: VVD Wierden-Enter)

Sneller door de uitgebreide menukaart

  Politiek

door André Tijhof, raadslid VVD

Kent u dat? Een restaurantje zoeken om wat te eten met familie of vrienden. De een wil geen pizza, de ander geen Grieks en de derde vindt het duur.

WIERDEN - Uiteindelijk zit je ergens aan een tafeltje en komt de menukaart. Wel of geen voorgerecht? Drie gangen of de verrassingsmaaltijd van de kok? Maar nee, iedereen wil wat anders. Het is knap hoe de bestelling goed in de keuken komt en dat de kok het ook nog zonder mopperen pico bello op de borden krijgt. Na het heerlijke eten komt de rekening. Een gezamenlijke rekening of betaalt iedereen apart?

Keuzes maken
Hieraan moest ik laatst denken toen we als VVD-fractie met elkaar bespraken hoe er de laatste tijd met de agendastukken van de raad wordt omgegaan. Raadsleden moeten keuzes maken. Want zomaar een willekeurig restaurant inlopen zonder overleg gaat problemen geven.

Heel veel
De raadsleden krijgen heel veel informatie waardoor de menukaart wel heel ingewikkeld wordt. Zeker als er op het laatste moment, wanneer je de keuze al gemaakt hebt, nog een inlegvel met dagmenu erbij komt. Gelukkig heeft de raad een griffier die zijn uiterste best doet om de bestellingen allemaal op de juiste plek te krijgen. En in de keuken van de ambtenaren moet alles op het juiste bordje komen. Hoe lang je met zijn allen aan tafel zit is afhankelijk van de snelheid in de keuken en van de bediening. Maar als de gasten een uitgebreide menukaart vragen en dan ook nog van alles door elkaar bestellen en de nodige eisen van zoutloos en saus apart, dan wordt het moeilijk.

Eigen wensen
Op de menukaart van de gemeente staat veel: Soweco, touwladder, zonneparken, gymlokaal, de Passie, energiestrategie, subsidie, scholen in Enter, bestemmingsplannen, enzovoort. En dan komen de inlegvellen van zienswijzen en dergelijke van iedereen die nog zo zijn eigen wensen heeft. De raad moet snel keuzes maken en aan het eind zeggen dat het lekker heeft gesmaakt.

Verantwoording nemen
We leven in een democratie. Iedereen mag zijn zegje doen. Maar we verwachten ook dat iedereen zijn verantwoording neemt. Laten we met zijn allen zorgen dat de menukaart praktisch, overzichtelijk en lekker blijft. Raadsleden zitten dagelijks met die uitgebreide menukaart voor zich en willen de juiste keuze maken. De VVD-fractie pleit voor een overzichtelijk en inspirerend menu. Anders kunnen we thuis ook wel eten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van VVD Wierden-Enter. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden