Tjeerd Koetje: "Ook dit jaar gaan we bij inwoners en ondernemers op bezoek en nemen een kijkje op locatie." (Eigen foto)
Tjeerd Koetje: "Ook dit jaar gaan we bij inwoners en ondernemers op bezoek en nemen een kijkje op locatie." (Eigen foto) (Foto: NEW)

Meer dan alleen een gelukkig nieuwjaar

  Politiek

door Tjeerd Koetje, raadslid NEW

Natuurlijk beginnen we door u namens de hele fractie NEW een gelukkig en gezond 2020 te wensen! Of misschien hebben we dat vorige week al gedaan, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wierden. Inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur luisterden aandachtig naar de eerste nieuwjaarstoespraak van burgemeester Tigchelaar. Ze keek hierbij kort terug op 2019, om vervolgens vooruit te kijken naar aankomend jaar. De 75-jaar bevrijding staat hierbij natuurlijk centraal.

WIERDEN - Op diezelfde nieuwjaarsreceptie sprak ik een man. Hij wenste me, naast een gelukkig nieuwjaar, ook veel bestuurlijke wijsheid toe. Daar heb ik hem hartelijk voor bedankt, want we zullen het nodig hebben. Er komen veel belangrijke onderwerpen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de Soweco, (jeugd)zorg, De Passie en de basisscholen in Enter. Ook duurzaamheid is een thema dat constant aandacht vraagt.

Volledige aandacht
In 2020 zullen er ook genoeg 'kleinere' onderwerpen voorbij komen. Als het iets is waar de gemeenteraad over moet beslissen, zijn die kleinere onderwerpen zeker niet minder belangrijk. Ook deze verdienen onze volledige aandacht.

Niet makkelijk
Dit jaar zullen we weer veel afwegingen moeten maken en beslissingen nemen. We verzamelen informatie, gaan bij inwoners en ondernemers op bezoek, doen navraag bij ambtenaren en nemen een kijkje op locatie. Soms spelen er verschillende belangen. Voor een persoon, een gezin of een hele wijk. Uiteindelijk dienen we altijd te kijken naar het algemene belang. Iets wat niet altijd makkelijk is maar wel onze taak. Burgemeester Tigchelaar benoemde dit ook in haar toespraak.

Vol vertrouwen, energie en enthousiasme gaan we 2020 tegemoet. Om het algemene belang van de gemeente Wierden te dienen, met hopelijk veel bestuurlijke wijsheid!

Meer berichten