André Tijhof: Wierden is een fijne gemeente om te zijn. Dat kan alleen maar zo blijven wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt. (Eigen foto)
André Tijhof: Wierden is een fijne gemeente om te zijn. Dat kan alleen maar zo blijven wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt. (Eigen foto) (Foto: VVD Wierden-Enter)

Elkaar aansporen om wat te doen

  Politiek

door André Tijhof, raadslid VVD Wierden-Enter

Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen: Waar doe ik het nog voor? Ze was net met de stofzuiger door het hele huis geweest. Ik en mijn broers liepen zo met de smerige laarzen het huis weer in. Of nu de buurman, geen boom voor zijn huis maar een hele dag druk in de weer om al de bladeren op te ruimen. En wat denk je? De volgende dag liggen er al weer net zo veel en hij kan weer opnieuw beginnen. Dweilen met de kraan open lijkt het wel.

WIERDEN - Voor mensen die in besturen zitten of hebben gezeten zullen dit vermoedelijk herkennen. Doe je aan de onderkant je stinkende best om nieuwe leden bij je club te krijgen, de leden vol optimisme er bij te houden en dan zie je dat de afvloeiing nog sneller gaat. Samen met het bestuur heb je goede ideeën uitgewerkt maar de leden vinden het maar niets. Teleurstelling is de oorzaak van de gedachte: waar doe ik het voor? Ook binnen de politiek hebben we te maken met teleurstellingen. De wethouder heeft een goed plan maar krijgt de raad niet mee. Raadsleden die hun uiterste best doen om een regel anders uitgevoerd te krijgen maar na zoveel overleg niet het resultaat behalen zullen teleurgesteld zijn. Iedereen zal op zijn eigen manier uiting geven aan zijn teleurstelling en denken of misschien wel zeggen Waar doe ik het voor?

Leefbaar
In mijn voorbeeld zal het duidelijk zijn. Het huis moet toch schoon gehouden worden. De bladeren moeten opgeruimd worden en op bestuurlijk niveau zullen maatregelen en beslissingen moeten worden genomen. Het lijkt me wel de manier om onze leefomgeving leefbaar te houden. En waar doe je het dan voor? We zullen te bescheiden zijn om te zeggen voor mezelf.

Als het om natuur- en milieu-maatregelen gaat is het een modegril door te zeggen dat je het voor 'onze kinderen' doet. Nu ik dit stukje voor De Driehoek mag schrijven bedacht ik me ook: waar doe ik het voor? Ik kan u op deze manier mijn ideeën wensen bedenkingen of oplossingen op sociaal of politiek gebied kenbaar maken. Wie gaat het lezen? Wat doen ze er mee? Ik weet het niet. Waar doe ik het dan voor?

Steentje bijdragen
Wel met veel plezier probeer ik u op een luchtige manier aan het denken of aan het werk te zetten. De gemeente Wierden is een fijne gemeente om in te wonen, werken of recreëren. Dat kan alleen maar zo blijven wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt. Laten we elkaar aansporen om wat te doen. Mee te werken. Mee te besturen. Vrijwilligerswerk doen of rommel opruimen. Ik hoop dan ook dat straks niemand vraagt: waar doe ik het voor? Maar volmondig kan zeggen wat hebben we toch een fijne leefomgeving. Daar doe ik het voor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden