Tjeerd Koetje: "Bent u benieuwd naar wat er op de flyer staat? Laat het mij dan weten, dan zorg ik een exemplaar in de brievenbus ontvangt."
Tjeerd Koetje: "Bent u benieuwd naar wat er op de flyer staat? Laat het mij dan weten, dan zorg ik een exemplaar in de brievenbus ontvangt." (Foto: NEW)

Warm welkom voor nieuwe inwoners

  Politiek

door Tjeerd Koetje, raadslid Nieuw Enter Wierden

De eerste 'Welkom Wierden-avond vond afgelopen maandag plaats. Naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie organiseerde de gemeente Wierden een avond voor inwoners die het afgelopen jaar in onze gemeente zijn komen wonen. Tijdens deze avond stond kennismaken centraal.

WIERDEN - Nieuwe inwoners konden kennismaken met elkaar, met raadsleden, met wethouders en met de burgemeester. Ook waren er een aantal instanties aanwezig die verbonden zijn aan de gemeente. Instanties waar nieuwe inwoners dus mee te maken kunnen krijgen. Denk hierbij aan het Energieloket, Wijksaam, Sawe en Stichting BOWIE.

De opkomst bij deze eerste Welkom Wierdenaren-avond was goed. Veel nieuwe inwoners namen de moeite om naar het gemeentehuis te komen om elkaar te ontmoeten en om informatie op te halen. Burgemeester Tigchelaar opende de avond door iedereen van harte welkom te heten. Vervolgens vroeg ze de aanwezige raadsleden op te staan en zich voor te stellen, als volksvertegenwoordigers. Nadat ook de wethouders zich hadden voorgesteld, ging de burgemeester met de microfoon door de zaal. Hierbij vroeg ze mensen waar ze vandaan komen en of ze ergens tegen aan zijn gelopen bij het inschrijven van onze gemeente. Omdat ze zelf ook een kersverse inwoner is van Wierden, kon de burgemeester ook haar eigen ervaring delen. De nieuwe inwoners kwamen uit buurgemeenten als Hellendoorn en Rijssen, maar ook uit het westen van het land. Ook waren er enkele statushouders en verruilde een Nederlands echtpaar het warme Spanje voor de warmte van Wierden. Over het algemeen waren de ervaringen goed, maar soms mocht het iets 'hartelijker' en het ontbrak af en toe aan informatie. Nieuw Enter Wierden (NEW) herkent deze verbeterpunten en we zetten ons in voor verbetering van de communicatie.

Laagdrempelig
Er volgde een leuke quiz met 21 vragen over de gemeente Wierden. Daarna bedankte burgemeester Tigchelaar alle aanwezigen en was het tijd voor een borrel. Mensen konden met elkaar een praatje maken of langs de instanties om informatie te winnen. Bij het weggaan kregen alle nieuwe inwoners een leuk presentje mee. Op een tafel hadden wij als NEW ook flyers neergelegd, met informatie over onze partij met informatie over wie wij zijn en waar we voor staan. Iedereen die wilde, kon een flyer pakken. Dus laagdrempelig, informatief en zonder verplichting. Het was een gezellige avond!

Vrijwillig
Een dag later hadden we een commissievergadering op het gemeentehuis. Een raadslid van een andere partij stipte de vorige avond aan en ook hij was heel enthousiast. Hij was echter geïrriteerd door onze 'flyer met 'propaganda'. Huh? Propaganda? Er staat wat basisinformatie op. We deden geen oproep en de flyers konden vrijwillig gepakt worden. Misschien zat de frustratie in het feit dat NEW er wél aan had gedacht om iets mee te nemen…

Maar goed, er zijn er nog een paar over. Dus bent u benieuwd en wilt u een flyer ontvangen? Stuurt u mij een mailtje naar tjeerdkoetje@nieuwenterwierden.nl met vermelding van uw adres, dan zorg ik dat u een flyer in de brievenbus ontvangt!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Nieuw Enter Wierden (NEW) op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden