André Tijhof: "Iedereen heeft al iets over de bezuinigingen gezegd, en eraan ontkomen doen we niet."
André Tijhof: "Iedereen heeft al iets over de bezuinigingen gezegd, en eraan ontkomen doen we niet." (Foto: VVD Wierden-Enter)

'Het lijkt allemaal vanzelfsprekend'

  Politiek

door André Tijhof, fractielid VVD Wierden-Enter

Over de bezuinigingen wil ik het niet hebben. Iedereen heeft er al wel iets over gezegd en eraan ontkomen doen we niet. Als fractielid van de VVD heb ik u ook al laten weten dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen en niet achterover kan leunen om te afwachten tot een ander het probleem wel oplost.

WIERDEN - Toch zat ik afgelopen week tijdens de hitte ook achterover wat te mijmeren. Op de achtergrond het journaal op de radio. Wat worden er toch veel moeilijke woorden gebruikt. Vanzelfsprekend denken ze bij de NOS dat iedereen hoger onderwijs heeft gehad. Ik weet wel wat een narcis is, maar wat is een narcistisch kind? Het blijken dus erg verwende kinderen te zijn, die geen nee kennen en altijd met schat en topper worden aangesproken. Nou, dat geldt niet alleen voor kinderen, want ik ken ze ook in volwassen uitvoering.

Vertraging in de vakantie
Fijn zo'n vakantieperiode, maar dan sta je op Schiphol en jouw vliegtuig kan niet tanken. Dat zorgt voor een flinke vertraging die vanzelfsprekend opgelost moet worden door de vliegtuigmaatschappij. Dat die daarna Schiphol aansprakelijk stelt met een megaclaim is natuurlijk vanzelfsprekend.

Water
Dan een gemopper uit de douche, want er is weinig waterdruk. Meestal is het vanzelfsprekend dat de watervoorziening goed is, maar bij zulke temperaturen zit er duidelijk een turbopiek bij Vitens en moeten we delen in de liters.

Vanzelfsprekend is iedereen in zijn tuintje aan het sproeien. Maar wie denkt er aan de boompjes in het openbare groen? Vanzelfsprekend een taak van de gemeente maar zouden wij bewoners, buren en vrienden toch ook zelf een beetje voor het openbaar groen kunnen zorgen? Narcisten of narcis in het plantsoen? Potverdorie, dit lijkt wel een bezuiniging. Ontkom ik er nog niet aan dat de bezuiniging vanzelfsprekend is.

De VVD-fractie wenst iedereen een fijne vakantie. Vanzelfsprekend.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de VVD Wierden-Enter op de website

Meer berichten